Belgische wielertalenten teleurgesteld na gemiste etappezege in de Giro: “Ik zat in een perfecte situatie...”

 ©  Getty Images

Mauri Vansevenant eindigde als vijfde in de vierde Giro-etappe nadat hij het sprintje om de vierde plaats verloor van Sylvain Moniquet. “Dat sprintje stelde niet veel meer voor”, sprak hij teleurgesteld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De renner van Quick Step-Alpha Vinyl reed virtueel een tijdlang in het roze, maar zag uiteindelijk een sterke Lopez ermee aan de haal gaan. “Met die sprint was ik niet echt meer bezig”, sprak hij bij Sporza. “Het kalf was al verdronken, het was een sprint van stervende zwanen. Ik zat goed tot op 7 km van het eind om die roze trui te nemen, maar toen Kämna versnelde, liepen de benen meteen vol. Ik kon hem niet volgen.”

“Daarna was het zaak om de schade te beperken, te rijden tot aan de finish en te vechten voor elke seconde. Tja, ik ben wel ontgoocheld. Voor mij persoonlijk zat ik in een perfecte situatie, wilde ik een heel mooie koers rijden en dan kom ik op het einde net tekort. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar helaas was ik net niet sterk genoeg. Dat is de vaststelling. Ik voelde me lang goed, maar op het einde liepen de benen gewoon vol.”

 ©  REUTERS

“Jammer dat ik net het podium mis”

Sylvain Moniquet (24) keert met een vierde plaats terug van de Etna. “Het doel was om in de ontsnapping te geraken vandaag”, zei hij na afloop. “Dat is gelukt, jammer dat ik net het podium mis.” Moniquet reed vorig jaar met de Vuelta zijn eerste grote ronde, een dertiende plek in de 20e etappe werd z’n beste uitslag. Nu in de Giro behaalde hij op dag vier een vierde plaats. “Ik ben blij, het doel was om in de ontsnapping te geraken”, reageerde hij bij z’n ploeg. “Dat lukte en daarna waren het de benen die spraken op de laatste klim, 22 km lang. Ik kon mijn inspanning goed indelen op de Etna, maar in de laatste 3 à 4 km ging het moeizaam. Ik was moe, de klim was dus net iets te lang en ik mis het podium met de vierde plaats.”

“Dit was de eerste bergrit”, ging hij verder. “Er zijn 21 ritten in deze Giro, er komen nog kansen en ik hoop dat de conditie nog wat beter wordt. Ik ben nu al goed alleszins. Ik ben gemotiveerd om nog een goed resultaat te rijden. Nu komen er twee vlakke ritten aan, daarna moet ik weer aan de bak in de bergen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten