Drie bestuurders FC Nantes aangehouden in onderzoek naar “dubieuze commissies op transfers voor makelaars”

 ©  ISOPIX

Dinsdag heeft de Franse politie drie bestuurders van voetbalclub FC Nantes aangehouden. Ze werden verhoord in een onderzoek naar “dubieuze commissies die betaald werden aan makelaars voor transfers”. Dezelfde avond werden ze weer vrijgelaten, maar het onderzoek gaat verder. Dat meldt Presse Océan.

Jonas Withouck

De bestuurders die verhoord werden staan in nauw contact met Nantes-voorzitter Waldemar Kita en zijn zoon Franck, algemeen directeur van de club. Er loopt al sinds 2017 onderzoek naar belastingfraude van Kita. Vorig jaar werd de zaak overgedragen naar een rechter.

De gerechtelijke politie onderzoekt vermeende dubieuze transfers van verschillende spelers, maar vond vooralsnog onvoldoende bewijzen. De drie bestuurders werden dinsdagavond dus gewoon weer vrijgelaten.

Nantes kende dit seizoen een ‘normaal’ seizoen in de competitie, maar won afgelopen weekend wel de Franse beker. Er spelen heel wat oude bekenden bij Les Canaris: Dennis Appiah (ex-Anderlecht), Moses Simon (ex-Gent), Osman Bukari (ex-Gent) en Kalifa Coulibaly (ex-Gent en ex-Charleroi).

LEES OOK. Supporters van Ligue 1-club Nantes protesteren tegen hun voorzitter en Mogi Bayat

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten