Rechter is bereid om dwangsom tegen Trump te stoppen onder voorwaarden

 

 ©  REUTERS

In een zaak rond mogelijk financieel gerommel door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, is een Newyorkse rechter bereid om de dwangsom tegen hem op te heffen. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Trump moet tegen 20 mei dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen, waaronder het betalen van 110.000 dollar boete.

Bron: BELGA

De rechter legde een dwangsom van 10.000 euro per dag op,omdat Trump niet reageerde op een dagvaarding. Trump zelf noemde dat oneerlijk.

Trump en zijn groep worden ervan beschuldigd fraude te hebben gepleegd om economisch voordeel te behalen. Zo zou het bedrijf valse verklaringen hebben afgelegd over de waarde van onroerend erfgoed, aldus de aanklager. Trumps bedrijf ontkent alle aantijgingen.

Trump zei eerder dat hij “miljoenen en miljoenen pagina’s” zou hebben overhandigd aan de openbaar aanklager van New York die onderzoek doet naar de Trump Organization, het zakelijk vehikel van de Trumps.

Maar nu zal de ex-president dus toch met meer “bevredigende” verklaringen over de brug moeten komen, zo oordeelt de rechter. Daarnaast wordt ook het bedrijf dat werd ingeschakeld om de bestanden van de Trump Organization te doorzoeken, verplicht om een verslag op te stellen. Trump en zijn team krijgen hiervoor nu elf dagen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten