Voetbal Hofman Sport Cup 

Kleit wint na de titel ook de bekerfinale

Kampioen Kleit realiseert een dubbelslag na een nipte winst in de finale tegen Geraardsbergen.

Beide teams gingen met hetzelfde elftal van start als tijdens hun laatste competitiewedstrijd. Kleit dreigde in de eerste helft tweemaal. In de tiende minuut trapte Laceur van dichtbij over het doel. Op het halfuur raakte de doorgebroken Demeyer niet voorbij doelman De Jonghe. Geraardsbergen dreigde kort voor de rust met een goed schot van Machtelinckx, waarop doelman Buyle (stopt met voetballen) zich niet liet verrassen.

Laceur kopt raak

In de tweede helft bleef het een spannende en evenwichtige wedstrijd. Kort na de herneming kopte Waegeman een hoekschop een meter naast het doel. Buyle behoedde Kleit met twee uitstekende reflexen voor een achterstand. De kampioen uit tweede provinciale A kwam in het vijfde kwartier sterker opzetten. De Smet kwam dicht bij een doelpunt. Laceur kopte raak op een voorzet van Demeyer. Kleit realiseerde met de winst van de Hofman Sport Cup een historische dubbelslag en kan nu volop toewerken naar de competitiestart in eerste provinciale. (jp)

SCHEIDSRECHTER: Preuss 

DOELPUNT:  67’ Laceur 0-1. 

GERAARDSBERGEN: De Jonghe, Van Acoleyen, Walraevens (57’ Dillens), Waegeman, De Smet, Van Laethem, Hinderdael, Noël-Dero (73’ Stroobant), Machtelinckx, Dujardin, Van Den Bossche.

FC KLEIT: Buyle, Lameire, Pieterjan Maenhout, Impens, Van Hoecke (84’ Meire), Blomme (62’ De Smet), Vyncke, Demeyer, Van Renterghem, Olivier Maenhout, Laceur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten