Zwaar vuurwerk ontploft in portiek van woning voortvluchtige ‘Gino’

 

 © rr, Politie Antwerpen

Deurne -

In de De Gilmanstraat in Deurne is woensdagnacht zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht in de portiek van een huis. Het geviseerde pand is de woning van Mounir E.B., verdachte in tal van drugsdossiers.

sare, vdaa

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

De politie werd woensdagnacht opgeroepen voor een luide knal in de De Gilmanstraat in Deurne-Noord. Ter plaatse bleek dat een zwaar stuk vuurwerk, allicht een cobra, tot ontploffing was gebracht in de portiek van een woning. De voordeur en de overkapping van de portiek raakten hierbij beschadigd. “Niemand raakte gewond”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht.”

De geviseerde woning is eigendom van de familie E.B., die al verscheidene keren het slachtoffer werd van vermoedelijk drugsgerelateerd geweld. In de De Gilmanstraat brachten onbekenden in december 2018 een explosief tot ontploffing op de auto van een familielid.

Machinegeweer

In de De Gryspeerstraat werd in de zomer van 2020 al een andere woning van de familie onder vuur genomen met een machinegeweer. De aanwezige huurders kwamen toen met de schrik vrij. Voor die aanslag werden ondertussen, na het kraken van Sky ECC, verscheidene verdachten opgepakt. Zij verschijnen binnenkort voor de rechtbank.

Twee broers van de familie E.B., Mounir en Ilyas, komen voor in diverse grote drugsdossiers die de komende maanden voor de rechtbank zullen komen in Antwerpen. Het gaat hierbij over de invoer van tonnen cocaïne. Beide mannen verblijven al enige tijd in het buitenland. Mounir E.B. alias Gino wordt sinds enige tijd in het milieu beschuldigd van de diefstal van cocaïne. De voorbije weken werd zijn foto herhaaldelijk naar de media gestuurd, met de vermelding dat er een beloning zou worden uitgeloofd voor informatie over Gino.

 

 © rr 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten