Voetbal 3de afdeling VV eindronde Torhout - Diest

Emre Erciyas (Diest): “Hebben de hoofden leeggemaakt om laatste kans te grijpen”

Emre Erciyas: “We zijn op en top klaar.”

Emre Erciyas: “We zijn op en top klaar.”© gmd

Emre Erciyas is vastberaden met Diest de laatste kans op promotie naar tweede afdeling te grijpen. Maar dan moet er zondag wel worden gewonnen in Torhout.

Georges Boets

Het eerste duel in de eindronde in Lille eindigde voor Diest op een sisser. “We hadden gans de match de indruk dat de ref het niet voor ons had”, vertelt Emre Erciyas die met een knap gestrekt schot een kwartier voor tijd nog hoop bracht. De middenvelder was dit seizoen al goed voor zeven goals en vijf assists. Maar dat een achterstand goedmaken tegen een betonnen verdediging als die van Lille geen sinecure is, wisten ze in Diest al van in de competitie.

De strafschop die kort voor de rust de match in een ander daglicht zette, was onderwerp van de gesprekken. Simon Van Geet beweerde bij hoog en bij laag dat hij Maico Gerritsen niet geraakt had en dat er hoegenaamd geen sprake was van een strafschop.

Opluchting

“En de tik van Thomas Rosala was heel licht”, aldus Emre Erciyas. “Dan was er de bal van Aleks Stankov onderkant lat die over de lijn zou zijn geweest. En de fase waarin Aleks werd teruggefloten hoewel van buitenspel geen sprake was. Zo eindigde de wedstrijd in Lille op een zware ontgoocheling, want we waren volop voor winst naar ginds getrokken.”

Dat zwart-wit in zak en as zat, was er op de maandagtraining met lepels af te scheppen. “Iedereen was stil en het was continu denken aan die rotmatch in Lille. Dat Moeskroen in tegenstelling tot de voorbije jaren uiteindelijk geen licentie kreeg, is voor ons een hele opluchting.”

De Diestse trainer Doino liet de voorbije dagen zijn spelers weer op krachten komen. Wie met een of ander blessuurtje zat, mocht naar de kine. “Zelf ben ik alleen wat vermoeid en mocht ik het bij footing houden. We zijn op en top klaar en willen in Torhout onze laatste kans op promotie naar tweede afdeling grijpen.”

“Natuurlijk kennen wij Torhout helemaal niet. Maar datzelfde geldt ook voor hen. Het blijft allemaal bij hier en daar eens rond horen om enig idee te hebben waar we gaan terechtkomen. We zien wel wat het wordt. Belangrijk is dat we zondag winnen. We hebben alvast afgelopen week de hoofden leeggemaakt en gaan er alles aan doen om te winnen. Dan krijgen we vervolgens mogelijk Pelt op bezoek voor de beslissende match. En dat is een ploeg die we wel kennen.”

“Als wij erin slagen deze laatste promotiekans te grijpen, dan meen ik dat we dat ook verdiend hebben. Wij hebben dit seizoen week na week goed voetbal gebracht en hebben toch onze plaats bij de sterkste ploegen van de reeks.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten