Dankzij aan elkaar genaaide hemden is Zoë (23) ‘Student-ondernemer van het jaar’: “Wil andere studenten inspireren”

Zoë De Cock met haar trofee. ©  ProMotion

Gent -

Met haar duurzame kledingmerk Renée sleepte Zoë De Cock deze week de titel van student-ondernemer in de wacht. Ze wil haar medestudenten aanzetten om ook een eigen bedrijfje te beginnen.

Fien Lakiere

“Fantastisch dat de jury en het publiek in mij en mijn onderneming geloven”, reageert Hogent-studente Zoë De Cock (23). Ze had niet meteen verwacht dat zij deze week de titel van Student-ondernemer van het jaar zou binnenhalen.

“Ik wil andere studenten inspireren en hen helpen met hun onderneming”, zegt De Cock. “Aan zo’n rolmodel had ik zelf veel, want studeren en ondernemen combineren is niet alleen leuk en leerrijk maar soms ook zwaar. Het is tof om te zien hoe anderen dat aanpakken. En ik wil vooral tonen dat het als student het perfecte moment is om je onderneming te testen.” (lees verder onder foto)

Een jurk uit de collectie van renée. ©  Bruno De Cock

Met het kledingmerk Renée, dat ze samen met haar mama Veerle Hamerlinck (52) heeft opgestart, tovert ze oude hemden of jeans om in nieuwe kleding. De jurken en kimono’s maakten ze eerst allemaal zelf, maar sinds kort gebeurt de productie in een naaiatelier in Mechelen.

Eigen zaak

“We hebben een eerste verkooppunt in Leuven en zijn nu op zoek naar andere winkels die onze collectie willen aanbieden”, zegt De Cock. “Op termijn komt er misschien een eigen winkel in Gent, waar het allemaal begon, maar een eigen zaak is nog niet voor meteen.”

Voor de verkiezing van Student-ondernemer haalde Zoë het van meer dan dertig andere kandidaten tijdens een liveshow dinsdagavond in de Handelsbeurs. Tiebe Parmentier (UGent) kroonde zich tot publieksfavoriet met Tekst.ai, waarmee hij de inbox van je e-mail slimmer maakt.

INFO: www.reneebyzoe.com

LEES OOK.Zoë (23) tovert samen met haar mama oude hemden om tot unieke jurken: “Begonnen met hemden van opa”

Tiebe Parmentier met kompaan Wouter Janssen. ©  ProMotion

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent