Arno’s wens vervuld: zanger wordt dit weekend uitgestrooid op zee, fans zijn welkom

 ©  BELGA

Hij vroeg zelf om uitgestrooid te worden in zijn geliefde Noordzee, en hij krijgt zijn wens. De familie van Arno Hintjens neemt zaterdag finaal afscheid van de overleden zanger. Ook de fans zijn welkom. 

“Op zaterdag 14 mei word de as van Arno toevertrouwd aan de golven van zijn geliefd zèètje voor Oostende”, laat zijn entourage weten. “Familie en vrienden nodigen zijn fans uit voor een laatste afscheid.”

LEES OOK. Laatste album Arno kreeg vorm in Gent: “Hij wilde blijven doen wat hij het liefst deed” (+)

De afscheidsceremonie zelf zal plaatsvinden op zee, in intieme kring. Fans kunnen de uitvaart bijwonen vanop het Westerstaketsel van Oostende, waar de boot met Arno’s urne zaterdag rond 15.15 uur zal langsvaren op weg naar de open zee.

Eerder kreeg de zanger al een eerbetoon in de Ancienne Belgique in Brussel, zijn ‘tweede living’, waar mensen zijn urne konden groeten en een boodschap achterlaten in het rouwregister. Ook die bijeenkomst woonde de familie bij.

LEES OOK. Arno’s broer en beste vriend over zijn laatste maanden: “Daar zijn veel tranen gevloeid”

Arno overleed vorige maand op 72-jarige leeftijd na een lange strijd tegen pancreaskanker. “Bon voyage, Arno, en de groeten aan de garnalen”, schrijft zijn team nog. “Trekt op mè je visbak!

Herlees hieronder onze driedelige reeks over Arno

DEEL 1. Zonder die ene ingreep van een attente vriend hadden we hem mogelijk nooit gekend: de moeilijke carrièrestart van Arno

DEEL 2. Hoe Arno met TC Matic de chouchou van half Europa werd. Tot die vervloekte tournee daar een eind aan maakte

DEEL 3. In Frankrijk was hij een ster, in Brussel kwam hij thuis: hoe Arno hoger klom dan hij had durven te dromen

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten