voetbal  Beker van België RSC Anderlecht Ladies - Standard Luik

Charlotte Tison (Anderlecht): “De dubbel was steeds het einddoel”

Charlotte Tison: “Er werden al duizenden tickets verkocht werden zodat we voor een recordaantal toeschouwers aan de bak kunnen.

Charlotte Tison: “Er werden al duizenden tickets verkocht werden zodat we voor een recordaantal toeschouwers aan de bak kunnen.© GEERT TRESIGNIE

Een vijfde opeenvolgende landstitel hebben de RSCA Ladies al op zak, maar de honger is nog niet gestild bij Charlotte Tison. De Red Flame uit Meise wil zaterdag met de beker zwaaien in het stadion van KV Mechelen.

Wim Redant

Charlotte Tison vond de weg naar de netten in Overijse waar Anderlecht en Standard elkaar voor het laatste troffen.

“Een doelpunt is altijd leuk meegenomen, al vormt scoren niet meteen mijn hoofdtaak”, vertelt Charlotte Tison.

“Ik ben tevreden over mijn prestatiecurve in de play-offs, maar prijzen pakken is wat telt. De dubbel was dit seizoen steeds het einddoel omdat het een unicum zou zijn voor deze generatie.”

“De voorbije jaren sneuvelden we in de halve finale of de kwartfinale. Nu staan we in de finale en willen we de beker ook mee huiswaarts nemen. Ik vind dat de beker een trofee is die op gelijke hoogte staat van een landstitel. Onze missie was de dubbel en we zitten dus pas halfweg.”

Anderlecht start als favoriet, maar Tison is de nederlaag op Standard nog niet vergeten en waarschuwt voor het gevaar uit de Vurige Stede.

“Standard is een karakterploeg die zich geweldig kan opladen voor een wedstrijd. Na onze verliespartij op Standard staken we de hoofden bij elkaar en sedertdien werd niet meer verloren. In de terugmatch namen we een klinkende revanche. Op dat elan moeten we doorgaan.” De beker betekent de afscheidsmatch van coach Johan Walem.

“Voor de coach zou de dubbel uiteraard een afscheid door de grote poort betekenen, maar het is de groep zelf die echt gebrand ligt op een bekertriomf.”

“Ik hoorde dat al duizenden tickets verkocht werden zodat we voor een recordaantal toeschouwers aan de bak kunnen. Het grote veld van KV Mechelen moeten we optimaal benutten. Standard speelt steeds stevig in blok, maar op een groot veld ligt er ruimte in de rug wat we met onze snelheid kunnen afstraffen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten