Julian Alaphilippe volledig hersteld van klaplong na zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik

 

 ©  BELGA

Julian Alaphilippe is volledig hersteld van de klaplong die hij drie weken geleden opliep bij een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik en heeft de training hervat. Dat meldt zijn team Quick-Step Alpha Vinyl Team.

md, hc

De Franse wereldkampioen maakte in Luik-Bastenaken-Luik een akelige val. Daarbij brak hij twee ribben en zijn schouderblad en liep hij een klaplong op. Bijkomende onderzoeken in het ziekenhuis van Herentals hebben woensdag duidelijk gemaakt dat de klaplong van Alaphilippe alvast volledig hersteld is. “Hij heeft de lichte training op de rollen hervat”, voegt zijn team daar nog aan toe.

Dat is alvast goed nieuws met het oog op zijn deelname aan de Tour de France. “We blijven zijn gezondheidstoestand opvolgen vooraleer een beslissing over zijn programma en zijn terugkeer in de koers zal worden genomen.”

Ploegbaas Patrick Lefevere heeft er goed hoop op dat de wereldkampioen in de resterende zes weken volledig herstelt van zijn botbreuken en hij goed en wel aan de start staat van de Tour in Kopenhagen (1 juli). Alaphilippe mag dus beginnen, maar niet op de weg wel op de rollen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten