Nieuwe kledingwinkel voor “vrouwen die weten wat ze willen”: “Over vijf jaar draag je dit nog”

Barbara Hollevoet en Laurence Vlerick in hun nieuwe kledingwinkel Wild Muse. ©  carlo coppejans

Gent -

“Vrouwen die weten wat ze willen.” Daarop mikt de nieuwe kledingwinkel Wild Muse in de Onderstraat. In de zaak van Laurence Vlerick (42) en Barbara Hollevoet (44) kan je kleren kopen, maar ook kleren bestellen die nog moeten worden gemaakt.

Lotte Ruysschaert

Laurence en Barbara werken al jaren in de mode- en textielsector. De Gentse Laurence is modeontwerpster en had haar eigen label Mis-en-plis. Barbara werkt al twintig jaar in de stoffenindustrie. Via via kwamen ze met elkaar in contact, en hun gemeenschappelijk idee om een nieuw modemerk op te starten werd snel werkelijkheid.

Wild Muse wil het duurzaam aanpakken en houdt geen rekening met de modekalender, -trends of -seizoenen. Het hele jaar door komen nieuwe kledingstukken in de winkel en die kan je vooraf bestellen. “Zo kunnen we beter inschatten wat we nodig hebben”, vertellen de dames. (lees verder onder foto)

 ©  carlo coppejans

“We doen een fotoshoot met de nieuwe kledingstukken. Op basis daarvan kunnen mensen intekenen voor een item. Dat wordt dan geproduceerd als er genoeg interesse is.” De zaakvoersters laten extra exemplaren produceren voor in de winkel, of voor als iemands maat niet goed zou zijn.

De naam Wild Muse verwijst naar het doelpubliek. “Het is een minimalistisch merk voor vrouwen die weten wat ze willen. We werken met stoffen uit Europa en de kleding – steeds voorzien van mooie details – wordt in Europa gemaakt. Het is de bedoeling dat de kledingstukken over vijf jaar nog kunnen worden gedragen.” (lees verder onder foto)

 ©  carlo coppejans

In de winkel in de Onderstraat vind je voorlopig een collectie met gebreide kledingstukken, een vest, jurk, broek en rokje. Meteen kopen kan, maar ook passen voor een bestelling is mogelijk. Ongeveer twee maanden laten ligt je kleding dan klaar.

INFO: www.wildmuse.be, Onderstraat 33, 9000 Gent. Open op woensdag en vrijdag van 12 uur tot 18 uur en op zaterdag vanaf 11 uur.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent