Universiteiten willen geen centraal meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag

 

 ©  Shutterstock

De vijf Vlaamse universiteiten willen geen centraal meldpunt waar studenten melding kunnen maken van grensoverschrijdend gedrag. Dat moet blijken uit een interne nota van de Vlaams Interuniversitaire Raad, die onafhankelijk studentenblad Veto kon inkijken. De universiteiten zouden meer heil zien in interne meldpunten.

Bron: BELGA

In de nasleep van enkele getuigenissen rond grensoverschrijdend gedrag aan de universiteiten, werd het idee geopperd om een centraal extern meldpunt op te richten. Dat zou meer onafhankelijk kunnen werken dan de interne punten. 

Onder de universiteiten lijkt nu een consensus te bestaan om vast te houden aan interne meldpunten, schrijft Veto donderdag. Volgens de rectoren zorgen zo’n meldpunten voor een meer vertrouwde context voor wie melding maakt. Er zouden ook meer mogelijkheden zijn om de dossiers sneller op te volgen. 

De KU Leuven wijst er in een reactie op dat hun standpunt niet veranderd is. Midden februari gaf rector Luc Sels al aan dat hij “twijfels” had over de oprichting van een extern onafhankelijk meldpunt, maar dat hij “de optie wel wou openhouden en in overleg wou gaan”. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten