Van der Poel vat saaie Giro-rit perfect samen, Nederlanders doen ‘Belgen-geintje’: “Mathieu wilde eerst, maar durfde het niet aan”

 

Arnaud Démare spurtte donderdag naar zijn tweede ritzege in de Giro, en dat na een doodsaaie etappe. Het ging zelfs zo ver dat er schijnaanvallen werden opgezet.

Vincent Van Genechten

Diego Rosa was de eenzame vluchter van de dag in de Ronde van Italië, maar dat hadden er evengoed twee kunnen zijn. Pascal Eenkhoorn en Bauke Mollema deden in het begin van de etappe namelijk een poging om weg te rijden. Achteraf bleek het echter om een geintje te gaan. Ook sprinter Magnus Cort Nielsen reed zich zo even in de kijker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

BEKIJK OOK. Daar is hét duo van deze Giro weer: Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin keuvelen er wild op los in de Giro

“Het was een ontzettend saaie dag”, aldus Eenkhoorn na de rit. “Tijdens de eerste vier uren had ik een gemiddelde hartslag van 100 en trapte ik 150 watt. Niet veel bijzonders dus. Die aanval met Bauke? Je ziet wel eens dat Belgen dat doen in zo’n rit, dus wij zeiden: Zullen we dat nu als Nederlanders eens doen? Mathieu (Van der Poel, red.) wilde aanvankelijk ook meedoen, maar uiteindelijk durfde hij het niet aan. Het duurde heel lang voordat er iemand wegreed, dus we gingen een beetje gein maken onderweg.”

Van der Poel bleef dus zitten in het peloton en beleefde naar eigen zeggen de “makkelijkste wedstrijd” die hij ooit gereden heeft.

 

 ©  Strava

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten