Belgische thriller ‘Duelles’ krijgt Hollywood-remake door Oscarwinnaressen Anne Hathaway en Jessica Chastain

Trailer Belgische film ‘Duelles’ © YouTube

Lang leek het alsof je Erik Van Looy moest heten om een remake te krijgen in Hollywood. Nu valt ook Veerle Baetens (44) de eer te beurt. De thriller ‘Duelles’, waarin ze de hoofdrol speelde, wordt in de States verfilmd door twee Oscarwinnaressen: Anne Hathaway (39) en Jessica Chastain (45).

Dennis Van Goethem

Erik Van Looy zag het na twintig jaar geduld gebeuren met De zaak alzheimer, en deed het in 2014 zelf – ietwat minder succesvol – met Loft. Maar langer dan The loft en Memory las de lijst met Hollywood-remakes van hier nog niet. Matthias Schoenaerts ligt er in een hoge schuif, naast Adil El Arbi & Bilal Fallah. Maar wanneer er nog eens een Belgische film de oversteek zou maken, was koffiedik kijken.

(lees verder onder de foto)

Jessica Chastain, die pas een Oscar won voor haar hoofdrol in ‘The eyes of Tammy Faye’, neemt de hoofdrol van Veerle Baetens over in de Amerikaanse remake van ‘Duelles’. 

Jessica Chastain, die pas een Oscar won voor haar hoofdrol in ‘The eyes of Tammy Faye’, neemt de hoofdrol van Veerle Baetens over in de Amerikaanse remake van ‘Duelles’. ©  AFP

Het komt er sneller dan verwacht, dankzij Anne Hathaway en Jessica Chastain. De topactrices, met elk een Academy Award op de schouw, lieten hun oog vallen op Duelles. De thriller van regisseur Olivier Masset-Depasse won in 2018 negen Magrittes – de Franstalige Ensors – waaronder die voor beste film, regie en actrice. Die laatste ging naar hoofdrolspeelster Veerle Baetens. Ook haar kennen ze goed in de VS: met The broken circle breakdown en de kortfilm Une soeur deed ze twee keer een gooi naar de Oscars. Ook haar werk in Frankrijk blijft niet onopgemerkt.

LEES OOK. Veerle Baetens: “De tijd is voorbij dat we allemaal zomaar onze zin kunnen doen” (+)

Zelf opnieuw de hoofdrol spelen in de herwerking van Duelles zit er, helaas, niet in. Dat doen Anne Hathaway en Jessica Chastain zelf. Chastain neemt de rol die Baetens speelde voor haar rekening. Naast een personage hebben de twee ook een mannelijke tegenspeler gemeen: Johan Heldenbergh. Baetens schitterde tegenover hem in The broken circle breakdown, Chastain deelde met hem het scherm in The zookeeper’s wife uit 2017.

Jessica Chastain speelde eerder naast Johan Heldenbergh in ‘The zookeeper’s wife’. 

Jessica Chastain speelde eerder naast Johan Heldenbergh in ‘The zookeeper’s wife’. ©  Focus Features

Regiedebuut

Chastain en Hathaway doen ook dienst als producers voor Mother’s instinct, zoals Duelles in Amerika zal heten. Wel halen de twee Hollywoodsterren Olivier Masset-Depasse mee aan boord als regisseur. Hij mag, net als Van Looy met Loft, zijn eigen kassucces een tweede keer onder handen nemen.

Duelles is een psychologische thriller die zich afspeelt in de vroege jaren 60, en volgt de vriendinnen en buurvrouwen Alice (Baetens/Chastain) en Celine (Hathaway). Ze hebben beiden een zoon van dezelfde leeftijd, maar na een ongeval ontstaat er spanning en paranoia tussen de vrouwen.

De opnames van Mother’s instinct beginnen op 25 mei. Bij ons staat het regiedebuut van Veerle Baetens in de steigers: ze begon vorige zomer aan de verfilming van Lize Spits bestseller Het smelt. Onder meer Charlotte De Bruyne (De twaalf), Sebastien Dewaele (Eigen kweek) en Olga Leyers maken deel uit van de cast. De bioscooprelease staat dit najaar gepland.

LEES OOK. Als twee druppels water: dit zijn de hoofdrolspeelsters in ‘Het smelt’

Net als Chastain zet ook Oscarwinnares Anne Hathaway haar schouders onder ‘Mother’s instinct’ als actrice en producer. 

Net als Chastain zet ook Oscarwinnares Anne Hathaway haar schouders onder ‘Mother’s instinct’ als actrice en producer. ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook