Jasper De Buyst herstelt niet alleen van sleutelbeenbreuk, maar ook van breuk aan heupkom: “Het kan nog wel even duren tot ik terugkeer”

 ©  photo Marc Van Hecke

Wielrenner Jasper De Buyst (Lotto Soudal) heeft een maand geleden bij een valpartij in de Ronde van Turkije niet alleen een sleutelbeenbreuk opgelopen, maar ook een breuk aan de heupkom. Dat bleek na bijkomend onderzoek.

Bron: BELGA

De Buyst (28) was op 17 april het slachtoffer van een valpartij in de slotetappe van de Ronde van Turkije, die door de gevaarlijke weersomstandigheden uiteindelijk werd geannuleerd. Toen werd snel duidelijk dat hij daarbij een sleutelbeenbreuk had opgelopen, maar recent bleek de averij nog groter. Dat maakte De Buyst donderdag zelf bekend op zijn sociale media.

“Ongeveer twee weken na mijn val in Turkije deed ik enkele trainingsritten, maar dat met een pijnlijk gevoel in mijn lies. Nadien wees een scan uit dat ik naast mijn gebroken sleutelbeen ook een niet-verplaatste breuk aan mijn heupkom had opgelopen. Dat dwong me tot nog wat meer rust, maar onderzoeken eerder deze week hebben uitgewezen dat ik de trainingen weer kon hervatten op een gemakkelijke intensiteit. De eerste paar ritten gingen goed.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door die extra setback zag De Buyst wel kostbare tijd wegtikken in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk, waar hij zou worden uitgespeeld als sprintloods van Caleb Ewan. “Het kan nog wel even duren tot ik terugkeer in competitieverband. Ik hoop de trainingsbelasting snel weer te kunnen opvoeren en mik op een terugkeer in competitie over een paar weken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt