Voetbal 3de provinciale C

Christoph Van Elslande ruilt FC Lendelede voor FC Meulebeke: “Gekozen voor het sportieve”

Christoph Van Elslande  ©  VDB

Na een vroegtijdig vertrek bij eersteprovincialer WS Lauwe maakte Christoph Van Elslande het seizoen af bij FC Lendelede. Hij had aangegeven volgend seizoen bij de derdeprovincialer te zullen blijven, maar koos vorige week toch voor eersteprovincialer Meulebeke. “Ik heb gekozen voor het sportieve.”

Aan inzet en ethiek heeft het Christoph Van Elslande als speler nooit ontbroken. Ook als trainer draagt hij correctheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. En toch besloot de 49-jarige Lauwenaar om zijn gegeven woord aan FC Lendelede te herroepen en straks aan de slag te gaan bij FC Meulebeke.

“Het is met pijn in het hart dat ik mijn mondelinge belofte tegenover Lendelede niet nakom. Ik was er graag, maar ik moet ook denken aan mijn eigen carrière”, reageert Van Elslande. “Vanaf de eerste onderhandelingen met Lendelede heb ik mijn voorkeur voor een eersteprovincialer uitgesproken en het siert het bestuur dat het begrip toonde voor mijn beslissing. Tenslotte heb ik gekozen voor het sportieve en niet voor het geld. Dat ik als speler twee mooie seizoenen sleet bij Meulebeke, heeft meegespeeld in mijn beslissing.” 

Meulebeke kon zich wel maar ternauwernood redden in eerste provinciale. “Ik had een goed gesprek met het bestuur en kan me best vinden in de versterking die werd binnengehaald. FC Meulebeke was in het verleden een liftploeg, maar ik wil er een stabiele eersteprovincialer van maken.”

Nicolas Somers nieuwe T1: “Het hele plaatje klopt”

Nicolas Somers (44) wordt bij Lendelede de opvolger van Van Elslande. Hij nam al na één jaar afscheid als coach van SK Nieuwkerke. “Geen slecht woord van Nieuwkerke”, benadrukt Somers. “We gaan in vriendschap uit elkaar. Mijn vertrek komt wel vroeger dan ik dacht, maar het is een sportief verhaal. Ik wilde al lang dichter bij huis aan de slag als coach. De vraag van Lendelede kwam dus op een ideaal ogenblik. We bleken snel op dezelfde golflengte te zitten en dat leidde tot een overeenkomst. Het hele plaatje klopt voor mij. Ik kom terecht bij een ambitieuze club die altijd voor een eindronde speelt en dat staat mij wel aan.” (fvm, pzw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten