Voetbal Interprovinciale eindronde ASV Geel - SC Blankenberge

Brent Lingier (SC Blankenberge): “Zoveel kilometer op de bus doe je niet voor niks”

Brent Lingier en co. wonnen vorig weekend hun eerste eindrondeduel met 1-2 in Kontich. 

Brent Lingier en co. wonnen vorig weekend hun eerste eindrondeduel met 1-2 in Kontich. © GMAX AGENCY

Na de 1-2-zege op Kontich staat SC Blankenberge zondag om 18 uur voor een nog grotere uitdaging op het veld van ASV Geel, dat de veldslag in Boezinge na penalty’s en heel wat gele en rode kaarten won.

“Je voelt op training dat de vermoeidheid ons parten begint te spelen, maar toch zijn we klaar voor de volgende match”, zegt Brent Lingier. “Dat Geel een paar pionnen opzij moet laten (waaronder al zeker de geschorsten El Ansri en Hoebregs, red), maakt weinig verschil uit. Vooral de nog langere busrit wordt een tegenvaller. Zoveel kilometer op de bus doe je echter niet voor niks. We zullen er met nog meer grinta tegenaan gaan, we zullen er keihard voor vechten en zo diep mogelijk gaan. Minder fijn is dat onze kapitein Steven Van Moeffaert privé verhinderd is. We zullen hem missen.”

“Geel kent een rijke geschiedenis in het nationale voetbal, speelt in een knap stadion en is prima gestructureerd. Toch moesten ze deze week wellicht wonden likken na het gevechtsvoetbal in Boezinge. Bovendien vertelde er eentje van Kontich aan Nathan Kékessy dat we met zware cijfers zullen verliezen van Geel. Als extra motivatie is dat mooi meegenomen. Zo’n bewering wil je met alle middelen uit de wereld helpen. Als we de klip in Geel weten te omzeilen, wat niet evident wordt, dan proberen we in de slotmatch ook de winnaar van Rumbeke-Bierbeek op de knieën te krijgen.”

Een derde stijger is plausibel nadat Moeskroen zijn licentie niet toegekend zag. (bl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten