AAN DE START. Mathieu van der Poel en Thomas De Gendt willen mee in vroege Giro-vlucht: “Dit kan interessant worden”

 

 ©  ISOPIX

De zevende rit in de Giro biedt opnieuw een kans voor vluchters. Mathieu van der Poel en Thomas De Gendt gaan het alvast proberen.

bow, sjh

LIVE. Volg hier de zevende etappe van de Giro van start tot finish

Mathieu van der Poel wond de openingsrit en droeg drie dagen de roze trui, maar de Nederlander van Alpecin heeft nog zegehonger. “Dit wordt een rit voor vluchters, die kunnen heel ver geraken. Het kan interessant zijn, dus ik ga ervoor. Deze rit is lastig, wellicht iets te lastig voor mij. Maar ik kan alleen maar proberen. De eerst 30 km zijn vlak, vooraleer er moet geklommen worden. Het zal ervan afhangen als de vlucht dan al tot stand zal zijn gekomen.”

Donderdag werd de rit aan een slakkengangetje gereden. “In tegenstelling tot vroeger kan ik daar wel van genieten”, aldus Van der Poel. “Zeker met wat nog moet komen. Het is nog geen lastige Giro geweest, maar dat zal wel veranderen.”

Ook Thomas De Gendt heeft zijn zinnen gezet op rit 7. “Als ik het op voorhand wist hoe de rit zou verlopen, zou ik gokken op de winnaar”, grapte hij voor de start. “Maar ik denk inderdaad dat het een rit wordt voor de vluchters. Het zal een harde strijd worden om in die vlucht te geraken. Wellicht zal iemand uit de vroege vlucht, die tot het einde zal duren, ook de roze trui pakken. Zoals tijdens de rit naar de Etna. Trek-Segafredo zal de trui proberen te houden, maar dat zal moeilijk worden. Ik denk niet dat een ploeg zal willen helpen. Er kan een kleine groep ontstaan, maar ook eentje met dertig renners, met enkele toppers erbij. Ik hoop er alvast bij te zijn.”

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten