Voetbal

Lorenzo Staelens en Gaby Demanet weg bij KSV Hoek

Lorenzo Staelens en Gaby Demanet begonnen rond de jaarwisseling aan hun opdracht in Nederland. 

Lorenzo Staelens en Gaby Demanet begonnen rond de jaarwisseling aan hun opdracht in Nederland. © Marc Van Hecke

Het zit er bovenarms op bij het Nederlandse KSV Hoek, waar trainers Lorenzo Staelens en Gaby Demanet sinds eind vorig jaar aan de slag waren. Een conflict met een sponsor leidde donderdagavond tot een breuk.

Koen Verdruye

KSV Hoek is altijd al een woelige club geweest en diverse Belgische coaches betaalden daar al het gelag voor. Dat moest nu ook Lorenzo Staelens ondervinden. Samen met zijn assistent Gaby Demanet loodste hij Hoek van een degradatieplaats naar de top vijf. Het duo gooide al snel Constancia buiten. De ex-speler van Gent had een slechte invloed op de groep. Na diens vertrek ging het crescendo met Hoek, waar sinds Nieuwjaar ook Gertjan Martens (ex-Knokke) speelt. Alexander Embrechts (ex-Westhoek) maakt er ook deel uit van de kern.

In de bestuurskamer werd het echter nooit rustig. In januari stapte voorzitter Van der Staal op na een conflict met sponsor Andre Wagenaar, sinds begin dit jaar lid van de technische commissie. Wagenaar staat erom bekend druk uit te oefenen over het al of niet opstellen van sommige spelers. “Het is hij of ik”, had Van der Staal in januari bij zijn vertrek al laten ontvallen. Donderdagavond escaleerde het op dat vlak dus ook met Staelens en Demanet. Ondanks de uitstekende resultaten hadden beiden nog geen nieuw contract kunnen tekenen en er was opnieuw sportieve inmenging. “Onbegrijpelijk”, reageerden veel spelers. “Staelens is de trainer met de grootste successen in tien jaar bij Hoek, maar hij moet nu weg.”

Makelaar Eric Tetaert onderhandelde vrijdag met de leiding van de club over het ontbinden van de contracten. Aan Staelens en Demanet werd gevraagd geen commentaar te leveren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten