Wouter Beke vanaf maandag opnieuw burgemeester in Leopoldsburg

Leopoldsburg -

Wouter Beke (cd&v) wordt maandag opnieuw burgemeester van Leopoldsburg, nadat hij donderdag zijn ontslag gaf als Vlaams minister van Welzijn. Waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann maakte het nieuws vrijdag bekend via sociale media.

Beke behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 als lijsttrekker voor cd&v in Leopoldsburg 2.061 voorkeurstemmen. Erwin Van Pée, lijsttrekker bij toenmalig coalitiepartner sp.a, had bijna 300 voorkeurstemmen meer, maar toch werd Beke burgemeester omdat cd&v nipt de grootste partij bleef.

Toen Beke in 2019 Kris Peeters opvolgde als minister van Werk, Economie, Consumentenzaken, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding in de federale regering, werd hij titelvoerend burgemeester. Toenmalig schepen Marleen Kauffmann werd daarop aangeduid als waarnemend burgemeester van Leopoldsburg, op 3 december 2019 legde ze de eed af bij de gouverneur van Limburg Herman Reynders. Ze was de eerste vrouwelijke burgemeester van Leopoldsburg.

Voorrecht

Na bijna drie jaar burgemeesterschap reageert Kauffmann emotioneel op sociale media: “Met heel veel spijt moet ik afscheid nemen van jullie als waarnemend burgemeester van Leopoldsburg. Vanaf maandag 16 mei 2022 neemt Wouter Beke het burgemeesterschap weer op”, schrijft ze op Facebook.“Ik heb deze job ontzettend graag gedaan. Het was en is een voorrecht geweest om gedurende bijna 3 jaar jullie burgemeester te zijn geweest. Ik ga dit heel hard missen, ik heb er erg veel hartzeer van maar zal vanaf maandag mijn taak als schepen van mobiliteit, onderwijs, toerisme, cultuur en wijkwerking weer ter harte nemen zoals voorheen. Bedankt voor jullie vertrouwen!”Katrien Ozeel (cd&v) legde tijdens de gemeenteraad van 2 februari dit jaar haar eed af als schepen van cultuur, onderwijs, wijkwerking en mobiliteit. Maar gezien de terugkeer van Wouter Beke als burgemeester, moet Ozeel haar bevoegdheden als schepen teruggeven aan Kauffmann en krijgt zij op haar beurt opnieuw een zitje in de gemeenteraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten