Wielrennen junioren PK in Pollare

Zieke Yoran Van Gucht geeft forfait : “Uitzieken en focussen op Driedaagse Axel”

Yoran Van Gucht past voor het PK. 

Yoran Van Gucht past voor het PK. ©  Marc Van Hecke

Pollare profileert zich steeds meer als wielergemeente. Zondag zijn de junioren er te gast voor hun provinciale titelstrijd.

Freddy De Geest

Steffen De Schuyteneer (Avia-Rudyco CT) is de gedoodverfde favoriet, maar er zijn kapers op de kust. Senne Debucke, Sil Van Daele, Maurits Van Petegem en Jens Verbrugghe worden getipt als outsiders. Viktor Soenens en Robbe Dhondt, twee Oost-Vlaamse blikvangers van Onder ons Parike, missen het PK door een klimstage in de Vogezen. Yoran Van Gucht is ziek en past voor het PK.

Woensdag verkende Yoran Van Gucht het parcours van het provinciaal kampioenschap in Pollare. De renner van het Avia-Rudyco Cycling Team keerde met een goed gevoel naar Baasrode terug. Een dag later sloeg de stemming om: Yoran liet koorts optekenen.

“De omloop in Pollare was op mijn maat. Met veel vertrouwen zou ik er aan de start gestaan hebben. We hebben onmiddellijk een pcr-test laten afnemen. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Voor het PK pas is sowieso, maar ik hoop voldoende uitgeziekt te zijn om te kunnen deelnemen aan de Internationale Driedaagse van Axel. Vorig jaar heb ik er ook gereden en dus wil ik er opnieuw naar toe. De eerste twee ritten in Zeeland draaien vaak uit op een pelotonspurt en daar wil ik me meten met de spurters van de toekomst. Als je de erelijst van Axel eens overloopt, kom je veel renners tegen die het als prof ver geschopt hebben”, zegt Yoran, die ondanks de opdoffer, nieuwe doelen blijft najagen.

In de aanloop naar het wegseizoen werd Yoran al eens getroffen door het coronavirus. Het verstoorde de pistebedrijvigheid in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.

“Het zou kunnen dat ik de griep heb en langdurige quarantaine niet moet. Dit is hoe dan ook een vervelende situatie. In Pollare kunnen we ook zonder mij als ploeg op verschillende paarden wedden. We hebben met Steffen De Schuyteneer, Jens Verbrugghe en Sil Van Daele kanshebbers op de provinciale titel. Vanop afstand zal ik het volgen. Van de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo had ik een goed gevoel overgehouden, maar het resultaat viel er wat tegen. In de spurt nam ik de verkeerde beslissingen. Dat kan gebeuren en daar til ik niet te zwaar aan. Ik heb nu andere zorgen aan mijn hoofd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten