Voetbal Eindronde 3de afdeling VV KM Torhout - FC Diest

Martin Puskas (KM Torhout) verteert verlies tegen Turnhout: “We moeten het nu doen”

Door de licentieweigering voor Moeskroen is de nederlaag op Turnhout geen drama voor Ruben Pyck en co. 

Door de licentieweigering voor Moeskroen is de nederlaag op Turnhout geen drama voor Ruben Pyck en co. © Mpics

Na de nederlaag tegen Turnhout zaten ze in zak en as bij KM Torhout. “We kregen een patat”, zei trainer Stijn Meert. Het had wat tijd nodig om die te verwerken. De licentieweigering voor Moeskroen gaf de match tegen Diest weer zin en de hele club een boost.

De jaarlijkse Houdini-act van Moeskroen bleef dit keer uit. Geen licentie dus voor de grensploeg en dat was uitstekend nieuws voor KM Torhout. Dinsdag klaarde de sfeer helemaal op voor de start van de training.

“Na de match in Turnhout was de ontgoocheling groot, maar op de bus op weg naar huis hebben de jongens toch al een pint gedronken en pepten ze mekaar alweer op”, aldus woordvoerder Peter Verplancke. “We hebben na een lange dag dan nog iets gedronken op de Velodroom. Toen we dinsdag het goede nieuws over Moeskroen vernamen, zag je het geloof zienderogen weer toenemen.”

Martin Puskas kreeg in Turnhout een paar keer de kans om te scoren. “We hadden de kansen moeten afmaken en hadden die match gewoon over de streep moeten trekken. We hebben dit aan onszelf te danken, zoveel is duidelijk. Tegen Diest moet het anders en beter. Nu moeten we het dus wel doen”, aldus Puskas, die nog altijd niet weet of hij al dan niet de stap naar tweede zou mee zetten. “Er is nog niks beslist, maar er is nog wat tijd. Ik tekende hier vorig jaar ook pas heel laat. Nu telt vooral KM Torhout en de eventuele promotie. Al de rest is nu niet aan de orde.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten