Fabio Jakobsen pakte tweede op rij in Hongarije en onttroont Jens Reynders als leider

Bovenstaand beeld is van de eerste van de twee opeenvolgende ritzeges van Jakobsen in Hongarije. ©  EPA-EFE

De Nederlander Fabio Jakobsen van het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl heeft na de tweede ook de derde etappe gewonnen van de wielerronde van Hongarije. Hij was de snelste in een massasprint en neemt zo de leiderstrui over van de Belg Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise). Voor de Nederlandse sprinter van Quick Step-Alpha Vinyl was het al zijn achtste seizoenszege.

Michael Van DammeBron: BELGA

Daags na hun valpartij aan het eind van de tweede rit gingen de Nederlanders Olav Kooij en Arvid de Kleijn vrijdag niet meer van start. Jammer, want de derde etappe was ondanks de regen opnieuw op maat van de sprinters geschreven. Op één helling van derde categorie na, vroeg in de etappe, bleef het vlak tijdens de 154 kilometer tussen Sarospatak en Nyiregyhaza.

Sport Vlaanderen-Baloise stuurde voor de derde dag op rij iemand mee met de vroege vlucht: Aaron Van Poucke trok de rode bergtrui nog wat steviger rond de schouders op de enige beklimming, en wachtte nadien het peloton weer op. Daar ging hij in dienst van klassementsleider Jens Reynders en sprinter Sasha Weemaes jagen op zijn vier vluchtgezellen van daarvoor: Alessandro Fancellu, Ricardo Zurita, Keegan Swirbul en Emil Dima.

Dertien kilometer voor de finish werden de vluchters weer gegrepen en lag de weg naar een derde massasprint op rij open. Daarin haalde Jakobsen het voor de Fransman Rudy Barbier en Oost-Vlaming Weemaes. Door de bonificatieseconden gaat Jakobsen naar plek 1 in het algemene klassement ten koste van Reynders, die nu tweede is op zes seconden. Weemaes is vijfde in de stand op 12 seconden. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten