BASKETBAL BNXT LEAGUE PLAY-OFFS FILOU OOSTENDE

Haris Bratanovic mikt op een 3-0: “We hopen het thuis af te maken”

Haris Bratanovic (archief) maakte in de tweede wedstrijd tegen Bergen 8 punten aan 75%.

Haris Bratanovic (archief) maakte in de tweede wedstrijd tegen Bergen 8 punten aan 75%. © VDB

Op basis van een dominerend derde kwart boekte een Oostende zonder Djordjevic, Brimah en Buysse donderdagavond een tweede zege tegen Bergen: 63-78. Zaterdagavond kan de kustploeg thuis een finaleticket bekomen. “We doen er alles aan om onszelf te tonen. We zijn de coach heel dankbaar”, aldus Haris Bratanovic.

Peter Rossel

“Deze zege doet deugd. Het was belangrijk om in Bergen te winnen. Nu hopen we het thuis af te maken”, reageerde Haris Bratanovic (8 punten aan 75% en 3 rebounds). Door de blessure van Brimah krijgen de grote jongens Bratanovic en Buysschaert - een duo van knap, jong en Belgisch niveau - heel veel kansen. “Vorig seizoen hadden we dezelfde situatie. We zijn blij dat we deze kans krijgen. We doen er alles aan om onszelf te tonen. Ik ben de coach heel dankbaar. Nzekwesi, die een MVP-kandidaat was, heeft tegen ons goed gespeeld, maar domineren deed hij niet. Dat hadden we na zijn mindere eerste match wel verwacht.”

Bratanovic verliet in het derde kwart de match na een stevige tik van Penava op zijn neus. “Het was een fout, het deed pijn. Het bloedde zelfs een beetje, maar het komt goed”, besloot de recent onderscheiden Rising Star van de BNXT League.

“Ons tweede kwart was verschrikkelijk”, herinnerde coach Dario Gjergja zich nog goed. “We gingen aanvallend slecht met de bal om, leden veel balverliezen en lieten Bergen te vlot terugkeren van 11-20 naar 34-31. Defensief reageerden we echter heel goed. Zo controleerden we de match tot het einde. Vieren doen we nog niet, het is nog maar 2-0. We moeten ons werkelijk op alles voorbereiden.”

Djordjevic out met hielblessure

Nadat kapitein Dusan Djordjevic in de eerste halve finale amper 3’40” speelde, zat hij nu in polo in de tribune. Een hielblessure speelt hem parten. Oostende hoopt Djordjevic wel klaar te stomen tegen de finale, als Filou zich kwalificeert. De recordkampioen heeft de luxe om te wachten tot iemand 100% fit is. Dat deed Oostende ook met Gillet. Maar coach Gjergja, die al tien landstitels won met telkens Djordjevic tussen de lijnen, heeft het wel moeilijk met de afwezigheid van zijn kapitein. “Het is heel hard, maar we zullen zien wat het wordt. Ik hoop dat onze strijder straks kan terugkeren”, antwoordde Gjergja.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten