Brand waarin twee tieners stierven ontstond op zolder waar ouders cannabis kweekten

© rr

De brand die op 2 april het leven kostte aan twee tienermeisjes in Le Bizet (Ploegsteert) zou ontstaan zijn op de zolder van de woning. Wellicht door een kortsluiting in de apparatuur van een mini-cannabisplantage die de ouders daar hadden.

tgBron: sudpresse

In de woning aan de Rue Duribreu in Le Bizet (provincie Henegouwen) brak die ochtend een zware brand uit. De ouders en drie kinderen konden ontsnappen. Maar twee meisjes van 10 en 12 jaar die op zolder sliepen, raakten ingesloten door het vuur. De lichamen van Lizzie en Tessa werden later door de brandweer van onder de brokstukken gehaald. De buurt was in shock.

Nu heeft Sudpresse van bronnen dichtbij het onderzoek vernomen dat de brand wellicht is veroorzaakt door een kortsluiting in de elektrische installatie van een cannabisplantage. Die bevond zich op zolder.

In de buurt werd daar na de brand al over geroddeld. Nu blijkt dat het koppel effectief zelf cannabis kweekte voor eigen gebruik.

(Lees verder onder de foto)

Om te vermijden dat ze op een dag betrapt zouden worden omdat hun stroomverbruik plots zo hoog lag, hadden ze er iets op gevonden. Ze tapten op illegale wijze stroom af van een aanpalend pand in aanbouw.

Op dit moment lopen er drie onderzoeken in dit dossier: Eén voor het bezit en het kweken van verdovende middelen, een andere voor dierenmishandeling en een derde over de dodelijke brand.

Of de ouders nu vervolgd zullen worden, kan het parket nog niet zeggen.

LEES OOK. Drama in Ploegsteert: twee meisjes (10 en 12) overleden bij woningbrand

Aangeboden door onze partners