Graffiti een mannenwereld? Acht vrouwelijke artiesten bewijzen leerlingen het tegendeel

De artiesten waren de hele vrijdag in de weer. 

De artiesten waren de hele vrijdag in de weer. ©  fvv

Lochristi, Gent -

Acht vrouwelijke graffitikunstenaars namen vrijdag de muren van Edugo Lochristi onder handen. Ze deden dat op aangeven van de leerlingen rond het thema diversiteit. Met Girls ’n Cans wil de initiatiefnemer ingaan tegen het mannelijke imago van de graffitiwereld.

Fien Lakiere

De muren van Edugo Lochristi zien er sinds vrijdag heel wat kleurrijker uit. Acht vrouwelijke artiesten, onder wie de bekende Kitsune Jolene, gingen er aan de slag met hun spuitbussen. Ze deden dat rond het thema diversiteit.

“Het leerlingenparlement van de school had het thema aangereikt”, zegt leerkracht Katelijne Bourgois. “In aanloop naar het evenement werd dat verder uitgewerkt door de leerkrachten in de klas.” Om helemaal ondergedompeld te worden in streetart, organiseerde de school vooraf ook workshops graffiti voor de leerlingen.

Het initiatief maakt deel uit van het project Girls ’n Cans van Katrine Demeulenaere. Daarmee wil ze de typisch mannelijke graffitiwereld openbreken. “We zijn heel blij dat de muren van de school op deze manier ook een nieuw verhaal vertellen”, zegt directeur Dimitri Van Hoecke.

Albine Quiou, Pinkpanterpaints aka Jasmine, Jonk, Iota.io, Ems Verhaert, Lix, Napamgraff en Kitsune Jolene gingen aan de slag rond diversiteit. 

Albine Quiou, Pinkpanterpaints aka Jasmine, Jonk, Iota.io, Ems Verhaert, Lix, Napamgraff en Kitsune Jolene gingen aan de slag rond diversiteit. ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent