Politie neemt alweer drie voertuigen van straatracers in beslag in Mechelen

 

 © RR

De politie heeft in Mechelen-Zuid drie auto’s van joyriders uit het verkeer geplukt. De drie maakten deel uit van een trouwstoet waarbij ook pyrotechnisch vuurwerk is ontstoken. Een week geleden heeft de politie het voertuig van twee autobestuurders in de binnenstad in beslag genomen, ook al wegens gevaarlijk en onaangepast rijgedrag.

Leo De Nijn

Vrijdagnamiddag kreeg de politie Mechelen-Willebroek enkele meldingen van onder meer bestuurders die aan het racen waren in de buurt van de Mahatma Gandhistraat. “In de Kardinaal Cardijnstraat kon een patrouilleploeg de voertuigen aan de kant zetten en maanden de collega’s de bestuurders aan hun rijgedrag aan te passen. Geruime tijd later bleven wij echter meldingen ontvangen, nu van een trouwstoet in de Veldenstraat waar ook pyrotechnisch vuurwerk is ontstoken. De eerder aangemaande chauffeurs maakten deel uit van deze stoet”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek.

De politie bleef alarmerende meldingen binnenkrijgen over autobestuurders die tegen hoge snelheid aan de Veemarkt raasden. Ook via de ANPR-camera’s zijn daarna tal van overtredingen vastgesteld.

“Op basis van de beelden en vaststellingen van onze collega’s, en omdat ze een gevaar waren voor de openbare veiligheid, zijn de voertuigen bestuurlijk in beslag genomen”, zegt de Eerste Hoofdinspecteur.

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld-Groen-m+): “Dit roekeloos gedrag in het verkeer kan absoluut niet door de beugel en zal ook in de toekomst door onze politiemensen kordaat worden aangepakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten