Mathieu van der Poel koerst zoals hij wil: aanval met nog meer dan 144 kilometer te gaan en stevige versnelling in kopgroep

Mathieu van der Poel koos bij aanvang van de achtste rit in de Giro meteen vol voor de aanval. De korte rit - 153 kilometer - in en rond Napels was op zijn lijf geschreven en dus ging hij nog eens vol voor de zege. Van der Poel sloeg alvast in zijn eerste opzet: mee zijn in de grote kopgroep, die volgens hem veel kans maakte om tot het einde te overleven.

Jonas Withouck

LIVE. Volg etappe 8 in de Giro hier op de voet!

Bijna meteen na het startschot in Napels koos Mathieu van der Poel voor de aanval. Hij kreeg aanvankelijk enkele vluchters met zich mee, maar het groepje met onder meer onze landgenoot Harm Vanhoucke ging te traag volgens MVDP. De Nederlander ging er alleen vandoor op iets meer dan 144 kilometer van de finish.

Het solo avontuur van Van der Poel zat er een kleine tien kilometer later wel al op. Hij liet zich wijselijk uitzakken naar de groep van 20 renners die achtervolgden. Samen kunnen ze misschien wel de hele dag voorop blijven. Met Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke en Sylvain Moniquet waren er ook drie landgenoten van Lotto - Soudal mee, net als Biniam Girmay.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarna draaide de winnaar van de Ronde van Vlaanderen mee, tot hij er op 46 kilometer van de streep genoeg van had. Van der Poel toonde nog eens zijn goeie benen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners