Robert Lewandowski weer stapje dichter bij FC Barcelona? “Hij wil vertrekken en er is mondeling akkoord tussen makelaar en club”

 

 ©  Sven Hoppe/dpa

Er is een mondeling akkoord tussen makelaar Pini Zahavi, in België vooral bekend vanwege zijn passage bij voetbalclub Moeskroen, en FC Barcelona omtrent de transfer van Robert Lewandowski, die Bayern München komende zomer zou verlaten, zo meldt het Duitse Sport1 zaterdag. De technische directeur van Bayern, Hasan Salihamidzic, vertelde zaterdag ook dat de Poolse spits de club wil verlaten.

Sam VarewyckBron: BELGA

De verklaring van Salihamidzic kwam net voor Bayerns laatste competitiematch van het seizoen tegen VfL Wolfsburg. “Ik heb met hem gesproken, en in dat gesprek heeft hij laten weten dat hij ons aanbod om zijn contract te verlengen niet accepteert. Hij wil de club verlaten”, klonk de Bosnische technische directeur bij Sky Deutschland. “Hij zei dat hij graag iets anders wil doen. Aan onze houding verandert het niets, die is altijd duidelijk geweest. Hij heeft een contract tot 30 juni 2023, dat is een feit.”

Drie jaar bij Barcelona?

In Nou Camp zou er een overeenkomst voor drie seizoenen klaar liggen voor de Poolse international, maar volgens Salihamidzic zijn er nog geen gesprekken gevoerd met andere clubs. Volgens het Duitse Sport1 zou makelaar Pini Zahavi wel al een mondeling akkoord hebben met Barcelona.

Het bestuur van Bayern heeft zich altijd fel gekant tegen een vertrek van de Poolse steraanvaller, die sinds zijn komst naar München in 2014 al 343 doelpunten maakte. Maar als Lewandowski deze zomer niet wordt verkocht, kan hij volgend jaar gratis naar een andere ploeg. Volgens Duitse bronnen zou Lewa nog 35 à 40 miljoen euro moeten kosten, een stevige som voor het financieel geplaagde Barcelona.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten