Schutter richt bloedbad aan in supermarkt in Buffalo (VS): “Dader is 18-jarige ‘white supremacist’ die schietpartij streamde”

 

 ©  AP

In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij zeker tien mensen overleden. Dat meldt Associated Press. De schutter zou intussen opgepakt zijn. Over de precieze omstandigheden en de dader is nog niets bekend.

Laurence TorckBron: BELGA

Volgens verschillende Amerikaanse nieuwszenders werd een man aangehouden nadat er verschillende mensen beschoten werden in de supermarkt Tops Market in Buffalo, in New York, op zaterdag. Volgens persagentschap Associated Press zouden al zeker tien mensen overleden zijn. Dat zou de politie gemeld hebben. Zij zouden niet publiekelijk mogen spreken over de zaak en deden dat dus anoniem. Meer details over hoe het met de andere slachtoffers gaat, zijn er nog niet.

Volgens diverse media is de dader een 18-jarige jongeman, gekleed in een militair uniform, die voorafgaand aan de feiten online een manifest publiceerde en zichzelf omschreef als een “white supremacist”. Hij zou de schietpartij hebben gelivestreamd via Twitch.

De gouverneur van New York Kathy Hochul gaf zaterdag op Twitter aan dat er hulp naar Buffalo gestuurd werd. “Als je in Buffalo bent, vermijdt het gebied en volg de instructies van de politie ter plaatse”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten