Wielrennen Junioren Provinciaal kampioenschap in De Haan-Vosseslag

Thibo Germonprez snelste van drie: “Meteen een mooie kloof”

Thibo Germonprez spurtte sneller dan Arno Vanhaecke en Floris Dejaegher.

Thibo Germonprez spurtte sneller dan Arno Vanhaecke en Floris Dejaegher.

Thibo Germonprez veroverde zaterdag overtuigend de West-Vlaamse juniorentitel in De Haan-Vosseslag. “Ik wist dat ik de snelste was”, vertelde de tweedejaars van EFC-L&R-AGS.

Michel Vanden Heede

Na een poging van Lowie Degryse, Lucas Scherrens, Wies Verdonck en Milan Vermeulen bundelden Axel Vandamme en Arnaud Jaecques de krachten. Ze kregen versterking van uittredend kampioen Niels De Clerck en Brent Deltombe, maar het mocht niet zijn. Ook Viggo Van Neste en Mathis Baert konden het verschil niet maken. In de voorlaatste ronde waagde Arno Vanhaecke zijn kans. Thibo Germonprez en Floris Dejaegher dichtten de kloof.

“Ik had niet verwacht om te winnen”, aldus Germonprez. “Omdat ik niet zo’n goede benen had en mijn verkoudheid opspeelde, hing ik een tijdlang achteraan. In de voorlaatste ronde speelde ik ruiter of mis. Ik wilde het niet op een massaspurt laten uitdraaien. Doordat we alle drie op onze limiet zaten, waren er geen aanvallen meer. Ik ging aan in de laatste bocht en had meteen een mooie kloof. Het is na Ruiselede mijn tweede seizoenszege. Als laatstejaarsaspirant was ik al eens provinciaal kampioen. Hopelijk levert deze zege me een ticket voor de Ronde van Vlaanderen op.”

Arno Vanhaecke (zilver): “Goed voor het vertrouwen”

Smaakmaker Arno Vanhaecke moest het stellen met zilver. “Toen ik alleen wegreed, wist ik dat het door de strakke zeebries moeilijk zou worden. Het was een ingeving van het moment. Deze ereplaats is goed voor mijn zelfvertrouwen na mijn mindere prestatie in Luik-Bastenaken-Luik”, reageerde de Aalbekenaar van Jonge Renners Roeselare.

Floris Dejaegher (brons): “Blij met eerste podium”

Ook Floris Dejaegher was tevreden. “Voor het eerst sta ik op het podium”, glunderde de Gistelse eerstejaars van Gaverzicht-Be Okay-AGS. “In de beginfase liep het stroef, maar gaandeweg kwam ik onder stoom. Eenmaal voorop bleef ik volop meewerken. Ik besefte dat ik geen kans maakte tegen Germonprez, maar een medaille laat je niet liggen.”

Miguel Desmet won de sprint van het peloton.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten