Boksen 27ste Gents boksgala 

Entere de kampioen, Boucetta de winnaar

Het duo Claude Van den Heede-Kevin Ongenae bezorgde de pakweg ruim 2.000 kijkers in de Gentse Topsporthal een topavond boksen, die mede door het enthousiasme bij de 650 vips en 1.500 fans deed denken aan de glorieperiode van begin deze eeuw.

Boeiende amateurkampen, winst voor de beloftevolle jonge profs Torres, Dekeyser en Ingelrest en als knaller van de meeting het gevecht om de Belgische titel in het cruisergewicht tussen Steve Eloundoe Ntere en Amine Boucetta. De Kameroener uit Vlaams Brabant verlengde verdiend zijn titel, maar de grote winnaar was de Gentse Marokkaan.

Na een evenwichtig Belgisch titelgevecht, dat uiteindelijk een ware slijtageslag werd, stond op de scorecard van de internationaal gerenommeerde ref/ringrechter Daniël Vandewiele 94-95 in het voordeel van kampioen Ntere. En dat was zuur voor Boucetta, maar correct. Na tien ronden oorlog en waanzinnige en krachtenslopende harde slagenseries van beide kanten, was het een wonder dat ze nog konden blijven rechtstaan.

Maar de vocale aanmoedigingen voor Amine logen er niet om. Iedereen in de zaal begreep dat hij/zij getuige was geweest van een demonstratie van moed, inzet, karaktersterkte en fierheid. Amine Boucetta mag de ring niet vaarwel zeggen na wat hij heeft getoond na drie jaar afwezigheid en een waanzinnige vermageringskuur van 110 naar 90 kilo. Hij kan een van de nieuwe vedetten van de komende boksgala’s van Van den Heede en Ongenae worden. Keep up the good work, Amine. (rl)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent