Duizenden lopers nemen de stad in: “Prachtig uitzicht vanop de fly-over”

Het parcours liep dwars door het historisch centrum. 

Het parcours liep dwars door het historisch centrum. ©  carlo coppejans

Gent -

Meer dan drieduizend lopers namen zondagvoormiddag de stad in tijdens de Engie Stadsloop. De sportievelingen liepen van het Sint-Pietersplein door het centrum en wie de tien kilometer aandurfde, mocht zelfs over de fly-over.

Fien Lakiere

Onder een felblauwe hemel gaf schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) zondagochtend het startschot voor de 38ste editie van de Stadsloop Gent. Meer dan drieduizend lopers verzamelden in de Sint-Amandstraat en vertrokken – met een beetje vertraging, door een tram die even verderop over het parcours moest passeren.

De lopers trokken namelijk dwars door het stadscentrum, waar heel wat straten tijdelijk werden afgesloten. “We organiseren verschillende stadslopen, maar deze is een van de oudste klassiekers”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Het succes van de Sofico Gent Marathon eind maart heeft mensen warm gemaakt om zelf voor een kortere afstand te kiezen.” (lees verder onder foto’s)

Lopen over de Korenlei, met langsvarende bootjes en supporterende toeristen. 

Lopen over de Korenlei, met langsvarende bootjes en supporterende toeristen. ©  carlo coppejans

‘Spookrijden’ over de fly-over. 

‘Spookrijden’ over de fly-over. ©  carlo coppejans

Sportschoenen aan

Heel wat mensen liepen samen met hun bedrijf of organisatie. Hier en daar waren er zelfs deelnemers met kinderwagens of rolstoelen die de kasseien van de Korenlei trotseerden. Ook de Gentse politiek was vertegenwoordigd: niet alleen schepen Bracke trok haar sportschoenen aan, ook onder anderen schepen Filip Watteeuw (Groen), N-VA-gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt en gemeenteraadslid Bert Misplon (Groen). “Heerlijke stadsloop”, klonk het achteraf bij burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Op het parcours waren twee medische interventies nodig waarbij een ambulance ter plaatse moest komen. Voorts verliep het evenement zonder problemen. Driekwart van de lopers koos voor de 10 km, de anderen hielden het op 6 km. “Het parcours loopt door het historisch centrum én over de fly-over”, zegt Broekmans. “Je loopt naar de stad en hebt dus een prachtig uitzicht op de torens. Als organisator heb ik eigenlijk geen tijd, maar ik wilde toch zelf ook graag meelopen.”

Meer dan drieduizend deelnemers verzamelden op het Sint-Pietersplein en in de Sint-Amandstraat. 

Meer dan drieduizend deelnemers verzamelden op het Sint-Pietersplein en in de Sint-Amandstraat. ©  fl

 

 ©  fl

Na afloop was er voor de deelnemers en supporters heel wat te doen op het Sint-Pietersplein. 

Na afloop was er voor de deelnemers en supporters heel wat te doen op het Sint-Pietersplein. ©  sd

 

 ©  fl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent