Dario Gjergja na vlotte kwalificatie voor finale: “Collectief uitstekend”

Justin Cage pakt de rebound voor Pierre-Antoine Gillet. 

Justin Cage pakt de rebound voor Pierre-Antoine Gillet. © Rudy Declerck

In het zevende onderlinge duel gunde een overtuigend Oostende zaterdag het dappere Bergen geen sprankeltje hoop. De demonstratie van de roodgelen, die vanaf zaterdag in de finale van de play-offs Mechelen of Leuven treffen, was compleet: 90-48.

Peter Rossel

“Voor mijn spelers ben ik blij dat we ook zonder Dusan Djordjevic, toch de leider van dit team, de finale bereikt hebben. Collectief hebben we uitstekend gespeeld. De 28 assists hielpen ons om zo overtuigend te winnen”, merkte coach Dario Gjergja op. “Keye Van der Vuurst toonde in deze serie dat hij steeds beter basket. Hij opende niet zo goed maar reageerde snel en veerkrachtig en boekte een knappe double-double (12 punten en 11 assists). Ondanks de druk van sterke tegenstanders oefende hij zijn job in de drie halve finales keurig uit.”

Pierre-Antoine Gillet, pas aan zijn derde match toe na twee maanden afwezigheid, schitterde niet alleen met zijn defensieve intensiteit maar ook met zijn offensieve shotkracht: 17 punten aan 77,8% en 7 rebounds. “We gaven hem meer minuten omdat hij nog opnieuw aan het matchritme moet wennen. We zullen Gillet straks nog heel hard nodig hebben”, zei Gjergja.

De aanvallende zuiverheid viel vooral in het tweede kwart op: 26 punten uit 9 op 9 tweepunters, 2 op 6 bommen en 2 op 2 vrijworpen. Samen dus 76,4 %.

Bergen-coach Vedran Bosnic gaf toe dat Oostende het finaleticket verdiende. “In elk van de drie halve finales was Oostende beter. Het is schitterend hoe dit team de kwaliteit van elke speler gebruikt. Ik denk dat ze eenvoudig het kampioenschap winnen in beide competities.”

Oostende is wel heel bezorgd om de ontstoken voetzool van Dusan Djordjevic. “Laten we dit dag per dag bekijken”, besloot Gjergja. Brimah (voet) en Buysse (knie) ontbreken ook nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten