Voetbal  Beker van België (V) RSC Anderlecht 3 - Standard Luik 0

Sarah Wijnants pakt haar eerste beker: “Genieten van de dubbel”

Na de landstitel veroverde Anderlecht Ladies nu ook de beker.

Na de landstitel veroverde Anderlecht Ladies nu ook de beker.© BELGA

Onder impuls van Tessa Wullaert veroverde Anderlecht in het Mechekse AFAS-stadion de beker. De Tervurense Sarah Wijnants (22) brak de ban met de eerste goal en stak haar eerste beker in de lucht na zeven landstitels.

Wim Redant

Wullaert mikte voorlangs en een loeier van Toloba scheerde de paal. Een stevig bikkelend Standard liet niet begaan, maar Vanmechelen strandde op Odeurs en mikte in het zijnet. Na rust plofte een vrijschop van De Neve op de kruising waarna Teulings de rebound op keeper Damman knalde. Deloose trapte een meter naast. Wullaert lanceerde Wijnants en die klaarde de klus. Damman tikte een verraderlijke lob van Deloose weg. Ouzraoui zonderde Wullaert af die naast mikte. Wullaert legde breed op Ouzraoui die de match besliste. Wullaert zette zich door op snelheid en gaf de elfde beker van de RSCA Ladies nog meer glans. Sarah Wijnants gaf vorige week in Brugge nog verstek, maar voor de bekerfinale raakte de flankaanvaller opgelapt. Met een hese stem blikte ze terug.

“In de eerste helft hadden we het moeilijk in een gesloten match waarin Standard veel duelkracht toonde”, vertelde Wijnants. “De kwaliteit van onze passen liet te wensen over en we verloren te vaak de strijd voor de tweede bal. Tijdens de rust werd een en ander op punt gezet en we haalden de bovenhand. Ik ben blij met mijn goal, maar die vloeide wel voort uit een collectieve actie. Je zag dat de mentale veer toch wel wat gebroken was bij Standard na die treffer. Na de tweede goal was het hek van de dam.”

In een loden hitte kwam de fysieke scherpte van de landskampioen ook boven drijven.

“In de eerste helft had ik het moeilijk. Na de rust vond ik mijn tweede adem, maar in de slotfase zat ik toch dicht tegen krampen aan. Ik vind een landstitel een trapje hoger staan dan de beker, maar de veroverde dubbel is fantastisch”, aldus Wijnants die in de voorselectie van bondscoach Yves Serneels zit waardoor een lang seizoen dreigt. “Ik voetbal liever met de Red Flames dan rust. Bij Anderlecht ben ik einde contract, maar ik teken eerstdaags bij. Ik hoop dat de vertrekkers degelijk vervangen worden zodat we volgend seizoen ook in de Champions Leagie verder geraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten