Atletiek  Kampioenschap van Vlaanderen

Thomas Van Nuffelen en Vanessa Sterckendries blinken uit

Thomas Van Nuffelen. 

Thomas Van Nuffelen. ©  Vel

Thomas Van Nuffelen (polsstok) en Vanessa Sterckendries (hamer) waren de uitblinkers op het Kampioenschap van Vlaanderen zaterdag in Merksem.

 De 24-jarige Leuvenaar leerde springen met zwaardere sprongen en dat resulteerde in Merksem in een recordverbetering van maar liefst 21 cm. Er staat nu 5,41m achter de naam van Van Nuffelen. Zijn ploegmakker Frederik Ausloos lukte 4,60m bij zijn eerste beurt, goed voor de zilveren plak.

Vanessa Sterckendries (26) veroverde haar zevende Vlaamse titel te reke met een puike 68,72m bij haar laatste poging. “Ik ben gewild nog niet in mijn beste vorm. Mijn eerste piek is gepland voor het WK in Eugene, daarna werk ik toe naar het EK in München. Dat is een gok die ik wil wagen, omdat ik heel goed gerangschikt sta (21ste) op de wereldranglijst.”

Ilke Lagrou werd vicekampioene met een mooie 59,50m.

Michael Obasuyi liep tweemaal 13.65 in de Rodeloop. Eenmaal met een tegenwind van 1,5m, in de finale nagenoeg bij windstilstand.

Commotie bij het polsstokspringen, gewonnen door de Nederlandse Fleur Hooyberghs met 4,04m. Tweede werd Marijke Wijnmaaker met 3,75m en derde Dag-Ference Van Cappellen met 3,60m. Eerst mocht de Nederlandse niet op het podium, even later dan toch. Mooi gebaar van de Dcla-atlete: ze schonk haar zilveren medaille aan de Dilbeekse atlete. In het discuswerpen verpulverde Kwinten Cools zijn persoonlijk record met anderhalve meter tot 50,10m. Kobe Ghieghase werd vice-kampioen met de hamer met een degelijke 59,30m. In de 5000m snoepte Yewdar Denys de derde plaats af van clubgenote Laura Hombroux. Titelverdedigers Anne-Dominique Baramoto (ver) en Zarah Stuerbaut (3000m steeple) moesten het deze keer stellen met brons. Scholier Dieter Berghs werd derde over de 100m. In de 1500m weerstond Philip Cortvriendt het langs aan de ongenaakbare Tim Van de Velde. Volledig Brabants podium in het kogelstoten met Jolien Boumkwo, Elena Defrère en Sietske Lenchant. In het hoogspringen versloeg Jef Vermeiren (2,11m) gevestigde waarde Bram Ghuys. (eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten