Dat heet dan een afscheid in schoonheid: Lorenzo Insigne scoort in laatste thuismatch voor Napoli en barst in tranen uit

 

 ©  REUTERS

Dries Mertens kende met Napoli thuis geen problemen tegen Genoa. Mertens en co boekte een 3-0 zege tegen de club van coach Alexander Blessin. Belangrijker dan de ruime overwinning was het afscheid van clubicoon Lorenzo Insigne, die Napoli voor MLS-club Toronto verlaat. Door de scoren bezorgde Insigne zichzelf ook een afscheid in schoonheid. Eerst miste hij nog een penalty, maar bij de herneming was het wel prijs. Waarna de Italiaan in tranen uitbarste.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Na elf seizoenen Napoli klokt Insigne uiteindelijk op 122 doelpunten af. Hiermee staat hij op de tweede plaats in de topschuttersstand van de club, na Dries Mertens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na afloop kreeg de kleine Insigne een redelijk indrukwekkende trofee van Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Victor Osimhen en Stanislav Lobotka maakten de andere doelpunten voor de Napolitanen. Dries Mertens kreeg rust na 73 minuten.

Genoa doet een slechte zaak onderaan het klassement. Het heeft met nog één wedstrijd te gaan 3 punten achterstand op de ‘veilige’ zeventiende plek. Op de slotspeeldag ontvangt het thuis Bologna. Napoli volgt als derde in het spoor van Inter, maar is wel al zeker van Champions League-voetbal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten