Voetbal Interprovinciale eindronde

Nikolaas Vermaut (SV Rumbeke): “Nog eens 90 minuten alles geven”

Geel voor Robinson Woodruff na fout op Kobe Candel.

Geel voor Robinson Woodruff na fout op Kobe Candel. © VDB

Rumbeke klaarde niet zonder moeite de klus tegen Bierbeek. “Als we mogen kiezen, opteren we voor Geel”, blikte Nikolaas Vermaut alvast vooruit.

Rumbeke staat op 90 minuten van nationaal voetbal. Tenminste als het volgend weekend wint van reeksgenoot Blankenberge of het Limburgse geel. De blauwhemden staken tegen Bierbeek eerder aarzelend van wal. Pas na de rust slaagde de thuisploeg erin om zijn wil op te dringen en drie keer te scoren. Vooral de tweede treffer van Nikolaas Vermaut werkte bevrijdend. “Bierbeek kreeg een mentale knik waarvan het niet meer herstelde”, vertelde Vermaut. “Een typisch goalgetter zal ik wel nooit worden, maar dit was wel een belangrijke goal die Bierbeek op de knieën kreeg. In de eerste helft, met die zomerse warmte, hadden we het moeilijk om onze wil op te dringen. Zelfs ons kunstgras maakte het nog wat warmer. Na de rust zaten we met de vroege gelijkmaker meteen goed in de match.”

Volgende tegenstander wordt Blankenberge of Geel. “Als we mogen kiezen, opteren we voor Geel”, bekende Nikolaas Vermaut. “Het is eens iets anders. Dat we het opnieuw op ons vertrouwd terrein mogen doen, is zeker geen nadeel. Nu we zo dicht bij nationaal voetbal staan, moeten we de kers op de taart zetten. Nog eens 90 minuten, mogelijk zelfs iets langer, alles geven en hopelijk mogen we daarna een feestje bouwen. Het zou de passende bekroning zijn van een geslaagd seizoen.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten