Thimo Willems uit Zemst beste van vier Brabanders: “Andere aanpak loont”

Thimo Willems verschalkte zijn medevluchters.

Thimo Willems verschalkte zijn medevluchters.© Vel

Thimo Willems kreeg op het podium het gezelschap van Lennert Van Eetvelt (l) en Vince Gerrits.  

Thimo Willems kreeg op het podium het gezelschap van Lennert Van Eetvelt (l) en Vince Gerrits.  ©  Vel

1 / 2

Vier Brabanders bezetten de eerste vier plaatsen in de derde GP Vermarc in Rotselaar. Van hen was Thimo Willems misschien niet de sterkste, maar wel de sluwste. Tot groot verdriet van Lennert Van Eetvelt uit Binkom en Vince Gerits uit Nieuwrode, uitermate gebrand op succes in eigen streek.

Ief Vertommen

Een tropische hitte en twee kuitenbijters in elk van de twaalf af te leggen ronden, ziedaar de omstandigheden waarmee het omvangrijke deelnemersveld diende rekening te houden. De wedstrijd draaide uit op een slijtageslag. Halverwege was de kop gedecimeerd tot een dertig renners, in volle finale schoten er daar nog negen van over. En verraste Thimo Willems met een late demarrage zijn metgezellen.

“Twee jaar heb ik hier al achter de feiten aangehold. Met een achtste en een zesendertigste plaats kun je echter nergens terecht. Dus besloot ik het over een andere boeg te gooien. En die aanpak loonde. Ik vond als laatste aansluiting bij de vluchters”, vertelt de renner uit Zemst.

“Waarbij de verzuring tot in mijn oren intrad. Ik ben tamelijk rap in de spurt, maar wist mij niettemin niet snel genoeg om te zegevieren. Daarom besloot ik mijn kans te wagen met een late uitval op die brug over de autosnelweg. En het werkte”, aldus de vreugdevolle Willems.

Gekomen om te winnen

Minder vreugde viel er te rapen bij de nummers twee en drie. Lennert Van Eetvelt speelde vorig jaar al een hoofdrol in de GP Vermarc waarin hij toen negende werd en een week geleden werd hij nog tweede in de sterk bezette Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Plaats waarmee hij ook nu vrede moest nemen.

“Vanuit de volgwagen had men ons opgedragen in de voorlaatste ronde alles in de waagschaal te gooien om op die manier een spurt te ontlopen. Ik heb meerdere keren mijn kans gewaagd, maar werd telkens weer teruggehaald”, betreurde Van Eetvelt de gang van zaken.

Vince Gerits, die dit jaar met twee zeges nog een flinke stap vooruit heeft gezet, sloeg ontgoocheld op zijn stuur.

“Ik woon op amper een paar kilometer van de streep. Ik ben snel en was gekomen om te winnen. Eén seconde heb ik bij de aanval van Willems mijn aandacht gericht op Gianni Vermeersch en net die was er te veel aan. Het is al de tweede keer dat dit mij deze week overkomt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten