Wielrennen junioren Provinciaal kampioenschap in Pollare

Jens Verbrugghe klopt ploegmakker Milan Feys

Na zijn titel als provinciaal tijdritkampioen pakte Jens Verbrugghe ook de provinciale titel op de weg. 

Na zijn titel als provinciaal tijdritkampioen pakte Jens Verbrugghe ook de provinciale titel op de weg. ©  Gregory Van Gansen

Niet de gedoodverfde favoriet Steffen De Schuyteneer (7de), maar zijn Avia-Rudyco-ploegmakkers Jens Verbrugghe en Milan Feys speelden de eerste viool in Pollare. Verbrugghe, in Sint-Lievens-Esse al provinciaal tijdritkampioen, klopte Feys in de spurt. Sam Neerinckx (Onder ons Parike) eindigde derde.

Freddy De Geest

Een selectieve omloop kon de renners in de eerste wedstrijdhelft niet inspireren tot veel aanvallend geweld. Xander Baele (Isorex CT) stak bij het aansnijden van de tweede van tien ronden de neus aan het venster. Quinten De Buysser, Matti Van Speybroeck en Rune Van Den Branden diepten een voorsprong uit van een halve minuut, maar een ronde later was alles te herdoen. In de zevende ronde schudden Jens Verbrugghe en Kobe Vandenhende (Isorex CT) de kaarten. Sam Neerinckx en Milan Feys volgden op korte afstand. Vandenhende loste de rol voorin, Feys legde de brug naar de leider.

“De dubbel weg en tijdrijden is mooi, maar het verrast me wel”, zegt Verbrugghe, die niet meteen aan winnen dacht, maar wel hoopte dat het podium erin zat. “Toen mijn ploegmakker De Buysser werd ingelopen, waagde ik mijn kans. Vandenhende ging mee, maar haakte op Pollareberg af. Plots stond ik er alleen voor. Het was nog 25km, gelukkig pikte Milan Feys snel aan. We hebben goed samengewerkt en besloten om vol ons kans te gaan in de spurt. Afspraken hebben we niet gemaakt. Dit was een eerlijke spurt.”

Woensdag rijdt Verbrugghe de testtijdrit in Borlo en het volgend weekend de Nations Cup-wedstrijd, Trophée Centre Morbihan, in Frankrijk. “De kalender is overvol met het komende weekend ook de Ronde van Vlaanderen en de Driedaagse van Axel. Ik heb bewust gekozen voor een selectie met de nationale ploeg in de UCI-koers. De geboden kans wil ik met beide handen grijpen.”

Ploegmakker Feys kon leven met de zilveren medaille. “Toen Jens weg was, ging ik als waakhond mee met Neerinckx. Toen Neerinckx stilviel en Vandenhende voorin wegviel, heb ik de sprong naar voor gemaakt.”

“In Luik-Bastenaken-Luik reed ik vorige week in de aanval. In het PK hield ik me bewust gedeisd tot Verbrugghe wegsprong. Op Pollareberg kreeg ik het even benauwd en moest ik Feys laten rijden. Daarna kwam ik er terug door. Ik ben superblij met de derde plaats”, glunderde de Nederhasseltnaar van Onder ons Parike.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten