Misleid met een vakantie: zo kwam pechvogel Jens zonder dat hij het wist in ‘De mol’ terecht

Vorig jaar had Jens Zutterman brute pech, toen zijn deelname aan ‘De mol’ al afliep voor het spel echt begonnen was. Daarom kreeg hij dit seizoen, als eerste kandidaat uit de geschiedenis van het programma, een tweede kans. Al werd hij daar pas op het laatste nippertje van op de hoogte gebracht. “Ik dacht: dat kan hier toch niet?”

Wout Desmytere

Eén spel mocht hij vorig jaar meespelen, voor Jens’ plaats werd ingenomen door Noah. Enorm zuur, maar regels zijn regels. Om het goed te maken, was in de slotaflevering van het vorige seizoen te zien hoe hij van Gilles De Coster een koekoeksklok én een reischeque cadeau kreeg. Hij mocht met zijn gezin op rondreis naar de Moezelstreek.

Begin november zou hij, een dag eerder dan zijn gezin, vertrekken naar de Moezel. “Ik vond het al raar dat we niet samen mochten vertrekken”, vertelde hij zondagavond in de slotaflevering. “De reis die ik gekregen had, ging via TUI. En als wederdienst moest er eerst een fotoshoot gebeuren met mij en de klok, om de sponsor in de kijker te zetten.”

Zo gezegd, zo gedaan. Maar bij de incheckbalie kregen hij en fotografe Camille vervelend nieuws. De vlucht naar Frankfurt was overboekt. Hij zou een omweg moeten nemen via Lanzarote en daar één nacht moeten doorbrengen. “Even vierduizend kilometer vliegen om de dag erna terug naar Frankfurt te gaan? Ik dacht: dat kan hier toch niet?

Maar zijn vriendin Shana, die uiteraard mee in het complot zat, stelde hem gerust. “Geniet ervan, zei ze. Je zit eventjes in een mooi land met goed weer.” Naar Lanzarote dus, met de koekoeksklok bij de hand. Niet gemakkelijk, overigens. Het moest in mijn handbagage, ik moest het elke keer bij de controles er mee uit halen. Mensen keken dan raar naar mij. Ik heb er wel veel op gevloekt.”

Boemsjakelak in de villa

De tussenstop in Lanzarote verliep vlotjes, maar tijdens de taxirit naar de luchthaven gebeurden er vreemde dingen. “Ineens zei de fotografe: die wagen moet gewisseld worden, want de eigenaar van dat taxibedrijf heeft nu zijn wagen nodig. Maar ik had door dat er meer aan de hand was. Die taxichauffeur had meteen een klik met Camille. En toen we stopten, zei die: ik ga snel nog hallo zeggen tegen mijn familie, die hier woont. Hij stapte uit. Nog geen twee minuten later zei Camillie: ik moet dringend pipi doen. En hup, ze was ook weg.”

De conclusie van Jens: die twee hebben iets. Hij zet die gedachte kracht bij met de volgens ons beste uitspraak van het hele seizoen. “Het gaat boemsjakelak zijn in die villa. Het gaat er plezant worden. Ik wilde ze nog twintig minuutjes geven voor hun avontuurtje, maar dan had ik het gehad.”

Maar toen ging er plots een gsm af. “Ik herkende het liedje, dat was de melodie toen ik vorig jaar het spel moest verlaten.” Na eventjes twijfelen nam Jens toch de telefoon op en kreeg hij Sven aan de lijn. “We moeten je op een feestje krijgen, want je bent 3000 euro waard.” En hop, eindelijk zat ie in De mol.

Aangeboden door onze partners

Lees ook