Voetbal Interprovinciale eindronde

Steve Swaenepoel (Blankenberge): “Ons avontuur is nu definitief voorbij”

Gabriel Carvalho van Geel in een sandwich met Iben Wouters en Arno Lycke.

Gabriel Carvalho van Geel in een sandwich met Iben Wouters en Arno Lycke. © Mpics

SC Blankenberge verloor zijn tweede uitmatch in de interprovinciale eindronde met 3-0 van favoriet ASV Geel en is uitgeschakeld voor promotie naar het nationale voetbal.

Ook de derde keer via de interprovinciale eindronde werd voor Blankenberge de goeie keer niet. “Laat ons duidelijk en eerlijk zijn: in het begin van de competitie én in de cruciale ontmoeting in Boezinge lieten we het afweten. Volgend seizoen moeten we met een extra kwaliteitsinjectie voor de hoofdprijs mee kunnen voetballen”, hoopt Sven Swaenepoel.

T1 Steve Swaenepoel trok een streep onder de competitie. “Ons avontuur zit erop. Niet dat ik niét versteld sta van dit verlies, maar als je ziet dat we schaakstukken als Van Moeffaert, Verscheure, Flederick, Vanhaecke en Boone missen, zie je alles direct in zijn context. We botsten vooral op onze limieten. Net voor de rust werd de 1-1 van Tanghe wegens buitenspel afgekeurd. Ik ben er lang niet van overtuigd of dat terecht gebeurde.”

“Dit was het seizoen van net niet voor ons, maar Geel beschikt duidelijk over heel veel kwaliteit. Wij haalden met de sportieve staf het maximum aan motivatie uit onze spelersgroep. We missen maturiteit en te veel kwaaltjes kleurden ons seizoen. Ik ga ervan uit dat we op dat vlak beter gewapend zijn volgend seizoen. Nu bannen we het voetbal even uit ons hoofd. Na de coronaperikelen en een lange strijd is de tijd rijp om ons zowel fysiek als mentaal weer op te laden”, besloot de Blankenbergse coach. (bl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten