Voetbal Interprovinciale eindronde

Joren Loockx (VK Linden): “Verdiend de kwalificatie afgedwongen”

Sander Pauwels trapt voorbij Ben Vos.  

Sander Pauwels trapt voorbij Ben Vos.  ©  Vel

VK Linden kwalificeerde zich voor de halve finales van de interprovinciale eindronde na een thriller. Na verlengingen stond het 3-3 tegen Torpedo Hasselt en na de strafschoppenserie zegevierde Linden met 9-8.

“Het was een terechte overwinning, na een zware wedstrijd zeker door die warmte en dan nog eens onze tweede penaltysessie op een week tijd”, vertelt aanvoerder Joren Loockx.

“De eerste helft was voor Hasselt, in de tweede waren wij wel beter. Ik ben over het algemeen tevreden over onze wedstrijd, we hebben ons gesmeten. We hebben goed standgehouden ondanks onze moeilijke eerste helft die we afsloten met een 1-2-achterstand. Daarna hebben we als ploeg en individueel gelijke tred gehouden en kwamen we beter in de match. In de strafschoppenreeks leek ons avontuur bijna afgelopen toen hun doelman een elfmeter van Rooseboom stopte. Gelukkig kon onze invallersdoelman Du Pont hun mogelijke strafschop van de kwalificatie tegen de paal duwen. In de daaropvolgende sessie van vijf scoorden wij alles en misten zij er eentje. Onze doelman Du Pont maakte het af met de 9-8, straffe prestatie.”

“Die strafschoppen zijn en blijven een loterij. Er komt automatisch stress bij kijken, maar je hebt het niet of amper in eigen handen. Het is ongelooflijk dat we twee keer op zulke manier naar de volgende ronde doorstoten. In de volgende eindrondematch tegen Drongen, opnieuw thuis, gaan we er andermaal vol voor.” (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten