Wielrennen  Junioren  PK in Galmaarden

Milan De Ceuster de sterkste: “Twee keer het parcours verkend”

Milan De Ceuster imponeerde met zijn prestatie in Galmaarden. 

Milan De Ceuster imponeerde met zijn prestatie in Galmaarden. ©  GEERT TRESIGNIE

Milan De Ceuster trok na een loodzwaar PK met de Vlaams-Brabantse kampioenstrui huiswaarts. Hernenaar Matis De Meijts en de Elewijtse crosser Seppe Van Den Boer mochten na een late tegenreactie mee op het podium.

Wim Redant

Slechts dertig junioren haalden de eindstreep in Galmaarden waar de flank van de Bosberg in combinatie met een stevige wind en een loden zon een gesel bleek.

Yarno Heymans kleurde de koers, maar het werd menens toen Tremelonaar De Ceuster in het gezelschap van de Liedekerkse crosser Dario Van Der Heyden in de aanval trok op drie ronden van het einde. De Ceuster volgt de richting wetenschappen-wiskunde en is een prima student, maar in Galmaarden imponeerde hij ook op de fiets. “Na een nerveuze start reed een groepje twee minuten weg. Ik was wel wat ongerust, maar panikeerde nooit”, vertelt Milan De Ceuster.

“De samenwerking in de achtervolging deed de voorsprong teruglopen. Op drie ronden van het einde zag je vele renners in de problemen komen. Ik reageerde op een aanval van Van Der Heyden en het peloton liet even begaan. We werkten goed samen, maar Dario verzwakte en ging in de slotronde overboord. Ik kreeg langs de kant al felicitaties toegeschreeuwd toen ik de slotklim afrondde, maar vond dat te vroeg. Nadien volgde nog een strook van zes kilometer met tegenwind. Toen ik ook die verteerde, wist ik dat ik gewonnen spel had.”

“Volgende week trek ik naar de 3daagse van Axel. Nadien volgt het BK wat altijd een moeilijk in te schatten koers is. In augustus trek ik met mijn ploeg Acrog-Tormans naar een Spaanse rittenkoers. Daar kijk ik naar uit. Ik rijd graag bergop, maar de degens kruisen op de cols met de echte klimmers is wel niet aan mij besteed.”

“Net als elke jonge renner droom ik van een profcarrière, maar dat betekent niet dat ik mijn studies wil verwaarlozen. De combinatie koers-school blijft de leidraad”, aldus nog Milan De Ceuster. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten