Hendrik Van Crombrugge, die interesse geniet van PSV: “Of ik volgend seizoen nog bij Anderlecht ben? We zullen zien”

 ©  BART DEWAELE

Ze zijn met velen bij Anderlecht. Spelers die niet per se weg willen deze zomer, maar wel open staan voor een buitenlands avontuur, zeker nu het ‘slechts’ de voorrondes van de Conference League worden. Hendrik Van Crombrugge, die interesse geniet van PSV, is een van die spelers. “We zullen zien”, zegt hij over zijn toekomst. Eerst maakt de RSCA-kapitein met ons nog even de balans op van het paars-witte seizoen.

Milan Augustijns en Bram Van Vaerenbergh

Vier Brusselse derby’s verliezen op tien maanden tijd, dat komt stevig binnen bij Anderlecht. Logisch ook. “We zijn voor de zoveelste keer in de val van Union gelopen”, analyseert Hendrik Van Crombrugge. “We hebben tegen de ploeg in België die het best kan counteren helemaal in hun kaart gespeeld. Als je je eigen spel niet kan opdringen, moet je op een plan B kunnen terugvallen, en dat betekent soms wat steviger onze voet zetten. Daar slagen we niet vaak in. Het zit niet in ons DNA.”

Paars-wit was gisteren slechts een schim van de sterke ploeg in de drie wedstrijden voordien. En dat heeft het volgens zijn doelman vooral aan zichzelf te wijten. “Een gebrek aan concentratie”, noemt Van Crombrugge als de hoofdoorzaak voor de 0-2 nederlaag. “Waar dat vandaan komt? Nonchalance. We slagen er helaas niet om in elke week dezelfde intensiteit te brengen.”

Bij Anderlecht groeide in de loop van de wedstrijd een zekere wroeging richting scheidsrechter Bram Van Driessche. “Er zat wel wat frustratie op bij ons”, gaf ook Van Crombrugge toe. “Maar als je vier keer na elkaar verliest tegen dezelfde ploeg, moet je vooral naar jezelf kijken, en niet naar de scheidsrechter.”

 ©  BELGA

Frustratie was vermoedelijk ook de oorzaak voor de domme rode kaart van Amir Murillo. “Hij heeft een zeker temperament, en soms wordt de stroom onderbroken in zijn brein”, weet de Anderlecht-kapitein. “Het is niet de eerste keer dat het gebeurt en zo laat hij zijn ploeg in de steek – en hij weet dat zelf heel goed - maar we moeten niet alleen naar Amir wijzen. We waren met de hele ploeg niet op de afspraak.”

Hele groep samenhouden

Wil Anderlecht volgend jaar hoger uitkomen dan de derde plaats, ligt de sleutel volgens Van Crombrugge in de zomer. “Uiteindelijk is het vooral het begin van het seizoen dat ons punten kost”, meent hij. “We moesten weer heel wat nieuwe spelers inpassen en dat heeft tijd gekost, meer dan verhoopt. Hopelijk heeft de club de middelen om deze zomers het aantal vertrekkers te beperken. Het droomscenario is om de hele groep samen te houden. Dat zou de best mogelijke transfer zijn.” De vraag is of de aanvoerder, die interesse geniet van PSV, zelf blijft. “We zullen zien”, zegt hij daarover.

Over zijn rug, die hem recent een wedstrijd aan de kant hield, moeten we ons volgens Van Crombrugge alvast geen te grote zorgen maken. “De pers blaast dat graag wat op, maar ik heb slechts één wedstrijd gemist dit seizoen. Er is niets ernstig aan de hand”, benadrukt hij. De rug rechten wordt zondag de boodschap, maar het wordt op Jan Breydel vooral zaak om de Brugse kampioenenviering te ondergaan. “Te gast zijn op een titelfeest is nooit leuk, en Club kennende, gaan ze het heel erg in de verf zetten. Dat is slikken, maar laat het voor ons een les zijn richting volgend seizoen”, besluit Van Crombrugge.

Huidig doelman Yvon Mvogo, ook een Zwitser, zou volgens het Eindhovens Dagblad niet blijven en dan komt de naam van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge op de proppen. De 29-jarige doelman wordt al enkele jaren gelinkt aan de Nederlandse topclub maar heeft nog een contract tot medio 2025 bij Anderlecht. Er zal dus een transferbedrag tegenover moeten staan. Bij Anderlecht staat met Bart Verbruggen al een jonge, getalenteerde (Nederlandse) doelman klaar om de plaats van Van Crombrugge over te nemen.

 ©  Isosport

Aangeboden door onze partners