Bart De Wever krijgt zijn zin: Antwerpse stadsschouwburg gaat tegen de vlakte

Antwerpen -

De Stadsschouwburg op het Theaterplein in Antwerpen gaat gesloopt worden. De stad gaat nu op zoek naar locaties voor een nieuw “modern, comfortabel en iconisch theatercomplex”.

doro

“Ik zou heel graag afscheid nemen van de Stadsschouwburg. Want ik vind dat zo’n lelijk gebouw in het hart van onze stad”, zei burgemeester Bart De Wever vier jaar geleden nog. “Als je 25 miljoen aan dat lelijke ding moet geven, is het dan geen beter idee om iets geheel nieuws te zetten?”

LEES OOK. Moet de Stadsschouwburg weg? “Door betonrot moet er 25 miljoen worden geïnvesteerd in dit gebouw”

Het stadsbestuur heeft nu de knoop doorgehakt. Het grootste theatergebouw van Vlaanderen zal na 42 jaar gesloopt worden en er loopt nu een zoektocht naar locaties voor een nieuw “modern, comfortabel en iconisch theatercomplex in de stad”. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een timing voor het project is er nog niet omdat het nog in een beginfase zit.

Open VLD lanceerde eerder al het idee om een park te zetten op de plaats van ‘den bunker’, de bijnaam die de Stadsschouwburg al snel kreeg toen het in 1980 in gebruik werd genomen door de KNS, het Koninklijk Jeugdtheater en de balletschool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten