Drukke ochtendspits in Brussel door start van werken in Troontunnel, en het zal er komende maanden niet op beteren

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

In Brussel zijn er maandagochtend veel files door de start van de renovatie van de Troontunnel op de kleine ring. Het verkeer kan in de tunnel enkel over één rijstrook richting Zuid, en dat leidt in heel de hoofdstad tot problemen. Problemen die mogelijk langer zullen aanhouden, want de werken zullen pas eind januari 2023 volledig achter de rug zijn.

jvh

Er is druk verkeer op de hele kleine ring, zegt woordvoerder Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Richtig Basiliek van Koekelberg zijn er files van aan de Hallepoorttunnel tot aan de Leopold II-tunnel. Ook in de Baljuw- en Stefaniatunnel richting centrum is het aanschuiven. De Hallepoorttunnel richting Basiliek is afgesloten. “Dat lijkt onlogisch met het drukke verkeer maar dat heeft te maken met de toeritsdosering (gereguleerd toelaten van verkeer, red.)”, legt Paemen uit. Over de gemiddelde wachttijd zijn er voorlopig nog geen cijfers.

In de Troontunnel blijven de koker richting Basiliek en de koker die naar de Belliardstraat leidt, volledig afgesloten voor het verkeer tot half oktober. Daarna wordt de situatie omgedraaid. Dan wordt gewerkt in de tunnelkoker richting Zuid en moet al het verkeer door de tunnelkoker richting Basiliek. Vanaf eind januari 2023 zullen beide tunnelkokers van de Troontunnel weer open zijn voor het verkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten