Voetbal 2de provinciale B 

Patrick Allegaert (Deerlijk Sport): “Gewapend voor eerste provinciale”

Deerlijk Sport moest de titel aan Wevelgem laten maar dwong via de eindronde toch de promotie af. 

Deerlijk Sport moest de titel aan Wevelgem laten maar dwong via de eindronde toch de promotie af. © Bart Vandenbroucke

Na een overtuigende 4-0-zege in de terugmatch tegen Zwevegem mocht Deerlijk Sport de promotie naar eerste provinciale vieren.

Ivan Demeulemeester

“Na het doelpuntenloos gelijkspel in de heenmatch wisten wij dat er heel veel op het spel stond”, stelt voorzitter Patrick Allegaert. “Winst tegen Zwevegem betekende immers de promotie naar eerste provinciale. Wij gaven meteen plankgas en liepen verdiend twee lengten uit. Ons overwicht was zo groot dat onze keeper tijdens de eerste helft geen enkele bal moest pakken. Tijdens de tweede helft kwamen wij een paar keer dicht bij het verlossende derde doelpunt, terwijl onze keeper Zwevegem met een knappe redding van de aansluitingstreffer hield. In het slotkwartier gaven wij onze zege nog wat meer glans met nog twee extra goals.”

Met Piet Verschelde als trainer promoveerde Deerlijk tijdens het seizoen 2018-2019 ook naar eerste provinciale, maar het verblijf duurde slechts één seizoen. “Uiteraard is het de bedoeling om daar nu wel te blijven. Met de versterking die wij binnenhaalden, moet dat lukken”, denkt Patrick Allegaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten