Boksen Gents Boksgala 

Graag wat sterkere mannen aub

In de sport telt sportief enkel winnen. Zo simpel is dat. Maar er zijn manieren waarop men in het boksen kan winnen.

Neem nu de spectaculaire ko-zege van puncher Cristofer Torres tegen Samad Idrissou, die vorig jaar nog werd geschorst voor zijn debuut in Middelkerke. Neem de ko-zege van de getalenteerde Benjamin Dekeyser tegen Nerdin Fejzovic (3 gewonnen, 17 verloren). Neem de ko-zege van Lee Ingelrest (perfecte rechtse op de kin) tegen Endy Cehic (2 kampen verloren). Wat ben je daar mee?

Opbouw van een palmares? Als je ergens in Bosnië, Bulgarije of Roemenië telkens een sukkelaar gaat halen, kan je zo honderd kampen winnen. Mooi palmares. Dus wat sterkere tegenstanders aub in de komende meetings.

Alleen Geoffrey Van Steenberghen ging een moeilijke tegenstander niet uit de weg. Jonathan Bila Munga (5 gewonnen) is een sterke jongen uit Jette, die eerder al won van Jan Helin en Cristofer Torres. “Ik neem mijn verlies als een man want ik heb tenminste ook tegen een echte man gevochten”, aldus Geoffrey.

“Mijn tegenstander was geen pannenkoek. Ik had ook kunnen zeggen: ik vecht alleen tegen jongens waarvan ik weet dat ik zeker ga winnen. Maar wat leer ik daar uit?”

Tegen Munga, dat het je technisch beste kamp is geweest en dat je alleen nog op moeilijke momenten moet leren je kalmte te bewaren. Maar dat zal je coach Jürgen Haeck je ook wel hebben gezegd. (rl)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent