Boksen 27ste Gentsboksgala 

Matthieu Haeck wil nog zeker één keer in de ring

Matthieu Haeck (links) mikt een zuivere linkse op de kin van zijn tegenstander Al Zoubaydai.

Matthieu Haeck (links) mikt een zuivere linkse op de kin van zijn tegenstander Al Zoubaydai.© if

Vaak is het armoe troef als je op een meeting zit waar een handvol amateurs de handschoenen aanbinden. Niet zo op het 27ste Gentsboksgala.

Roland Lebuf

Stuk voor stuk evenwichtige kampen tussen jongens die duidelijk naast talent ook een goede opleiding hebben genoten. Zoals Matthieu Haeck, die de job leerde bij papa Jürgen, die met 28 kampen waarvan 25 gewonnen en EBU-, Benelux- en Belgische titels een fraai palmares samen knokte.

Matthieu, je zei aan de vooravond van de kamp in Gent dat je wou kijken of boksen toch echt je ding is. En je won met een ruime puntenzege na een uitstekende prestatie. Groot voor je gewicht, flitsende en efficiënte linker jab en uitstekende conditie. Je kan er mee door toch?

“Ach, ik was niet honderd procent tevreden hoor”, aldus Matthieu. “Ik voelde wel dat ik drie jaar niet in de ring heb gestaan.”

“Alles in acht genomen, vind ik ook dat hij het goed heeft gedaan”, aldus papa Jürgen. “En of hij er nu mee door zal gaan, dat hangt natuurlijk van hemzelf af. Je weet dat ik het hem heb afgeraden om weer te beginnen boksen. Maar zo’n overwinning maakt toch wat los in je.”

“Dat doet wat met een mens, ja”, lacht Matthieu.

“Dat gevoel als de ref je arm opheft. Het applaus, de felicitaties. Niemand is daar ongevoelig voor. Een roes. Maar of ik nu zeker door zet? Ik wil nog zeker één kamp boksen. En daarna een beslissing nemen. Ik begin in september te werken en er is ook nog mijn vriendin die in Antwerpen woont. Kunnen daar nog de vele trainingen bij? We zien wel.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent